Windows 10 uitermate geschikt voor zakelijk gebruik

Een update naar Windows 10 biedt de meest uitgebreide versie van Windows, vol met productieve opties voor zakelijk gebruik. De meeste organisaties zijn mogelijk huiverig voor een overstap vanwege het tegenvallende Windows 8. Met Windows 10 luistert Microsoft naar de wensen van de gebruikers en is de gebruikelijke interface grotendeels terug.

In de nieuwste versie van Windows is het klassieke startmenu terug in een nieuw jasje en het heeft organisatorische voordelen zoals een virtuele desktop. Kijkend naar de andere toevoegingen die het gebruiksgemak vergroten, maakt dit de beste versie van Windows tot nu toe. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Opmaak

De veranderingen van Windows 8 werkten verwarrend, waardoor veel organisaties besloten geen gebruik te maken van die versie. De gebruikelijke interface maakte plaats voor een menu dat een groot deel van het scherm in beslag nam. Bovendien werkten de apps beter op een tablet dan op een desktop.

Windows 10 lijkt meer op de voor iedereen bekende versie van Windows. Daarnaast is het startmenu in deze versie terug. Bovendien zijn de tegels van Windows 8 verbeterd in Windows 10. Naast de terugkeer van het startmenu zal ook de rest van Windows 10 voor de meeste gebruikers voelen als de vertrouwde omgeving van Windows 7.

Task View

Dit is een nieuwe functie binnen Windows 10 die zorgt voor geïntegreerde ondersteuning van virtuele desktops. Daardoor kun je zoveel desktops aanmaken als je wilt. Zo kan één desktop alle belangrijke informatie bevatten met betrekking tot de administratie en bevat een tweede desktop andere informatie. Daardoor blijft je desktop overzichtelijk.

Veiligheidskenmerken

Voor het eerst heeft Microsoft een ingebouwde vingerafdruk manager voor apparaten met vingerafdruk scanners. Daarnaast is de veiligheid verbeterd en is Windows 10 de meest veilige versie van allemaal.

Alle bovengenoemde verbeteringen dragen er aan bij dat Windows 10 het beste desktopbesturingssysteem tot nu toe is. Mocht jouw organisatie nog draaien op Windows 7 of 8, dan is Windows 10 een goede reden om voor een upgrade te kiezen