Selecteer een pagina
Werkplek-as-a-Service? Kies voor Azure Virtual Desktop!

Het antwoord op digitaal veilig werken, tegelijkertijd razendsnel samenwerken, kosten besparen op beheer en nog veel meer voordelen van Azure Virtual Desktop.

Werkplekken beheren en ervoor zorgen dat er veilig wordt samengewerkt kan uitdagend zijn. Tenzij je gebruik maakt van ‘as-a-Service’ clouddiensten. Met Azure Virtual Desktop kunnen jouw collega’s vanaf allerlei werkplekken en apparaten op een plezierige en eenvoudige manier samenwerken.

Een korte introductie

Azure Virtual Desktop is een complete desktop virtualisatie oplossing die in de Microsoft Azure Cloud draait. Het maakt het mogelijk om via elke moderne browser gebruik te maken van Windows 10. Alle apps en functionaliteiten kunnen vanaf Windows, MacOS, iOS en Android apparaten worden uitgevoerd. Dus ook een iMac thuis kan werken als een Windows machine, omdat er volledige Office 365 integratie is. Elk apparaat met minimaal een HTML5 browser kan met Azure Virtual Desktop van Windows 10 gebruikmaken. Maar er zijn nog meer voordelen.

Profiteer van de rekenkracht van de Azure Cloud

Meerdere collega’s kunnen tegelijkertijd samenwerken in Windows 10 multi sessies. Er is altijd een aanzienlijk performance aanwezig door de kracht en omvang van de public Azure Cloud omgeving. De rekenkracht wordt gedeeld met de bureaubladen van medewerkers en de gebruikte hardware hoeft dus niet het allerkrachtigste en kostbaarste systeem te zijn om een optimale performance van bijvoorbeeld een thuiswerkplek te garanderen.

Kostenbesparingen, ook op beheer

Niet alleen zijn er kosten op de hardware te besparen, maar ook aanzienlijke kosten op het beheer. De applicaties komen immers vanuit een centraal geregisseerde omgeving, waardoor er geen intensieve installaties van software op individuele apparaten hoeft plaats te vinden. Voor IT afdelingen komt er tijd vrij om zich nog meer te richten op het ondersteunen van de business of innovatieve projecten.

Een schaalbare capaciteit en flexibiliteit van gebruik

Teveel betalen, vanwege het kunnen opvangen van piekbelastingen, dat wordt met Azure Virtual Desktop voorkomen. Als er pieken zijn, bijvoorbeeld aan het einde van de maand als er financiële overzichten gedraaid moeten worden, dan kan eenvoudig de capaciteit worden opgeschaald. Breekt er een vakantieperiode aan dan zal je, als het rustiger is, dus ook minder gaan betalen. Flexibiliteit betekent dat je bijvoorbeeld heel eenvoudig een nieuwe collega kunt toevoegen en hem of haar razendsnel van alle Windows 10 functionaliteiten gebruik kunt laten maken.

Het antwoord op digitaal veilig werken

Het Azure Virtual Desktop platform wordt door Microsoft wat betreft digitale veiligheid onderhouden. Dat betekent dat de regie van nieuwe security patches en updates vanuit de Azure Cloud worden uitgevoerd. Dat is, zeker in een situatie van vaker thuiswerken, beter dan het zelf beheren van lokaal geïnstalleerde applicaties op hardware waar je mogelijk geen zicht op hebt.

Zijn er nog meer voordelen?

Ja, bijvoorbeeld dat Azure Virtual Desktop een toekomstbestendige oplossing is omdat het continu wordt verbeterd, waardoor bedrijven zelf geen werkplekken hoeven te ontwikkelen en te implementeren. Wil je alles over de nieuwste functies weten, klik dan hier.

Geïnteresseerd geraakt?

Neem dan via het formulier aan de rechterkant contact met ons op.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This