Contact Support

Werken in de cloud: de oplossing voor jouw organisatie?

Werken in de cloud blijkt voor veel organisaties een behoorlijke uitdaging. Zeker met de hoeveelheid nieuwsberichten over hackers en internetcriminelen is het begrijpbaar dat bedrijven niet gelijk de overstap maken. Wat is werken in de cloud nu precies en wat bedoelen we er mee?

Werken in de cloud – altijd en overal

Het grote voordeel van werken in de cloud is dat bestanden en programma's altijd en overal beschikbaar zijn als je toegang hebt tot het internet. Werken in de cloud is niet alleen veilig, maar het zorgt ervoor dat medewerkers gemakkelijker kunnen samenwerken (waar ze ook zijn).

Hoe werkt zo'n online werkplek?

Via een internetverbinding maak je snel en veilig verbinding met een cloud server. Je kunt dit op elk apparaat doen, je bent dus niet afhankelijk van een laptop of desktop. Daarnaast staan deze gegevens veilig op de cloud server, dus ook al valt de computer uit of is er brand of waterschade, de gegevens staan altijd veilig.

Werken in de cloud - efficiënt werken

Omdat je altijd en overal kunt werken en toegang hebt tot jouw bedrijfsgegevens zorgt een online werkplek ervoor dat je veel productiever bent. Het is gemakkelijk nog even een presentatie af te ronden of een paar e-mails te vesturen als je onderweg bent. Het mooie van het werken in de cloud met een online werkplek, is het feit dat je altijd werkt met dezelfde bekende software.

Elk device

Het maakt niet uit of medewerkers op kantoor, thuis of onderweg werken, ze willen toegang hebben tot dezelfde bekende software en data. Dit is met werken in de cloud gemakkelijker dan ooit tevoren, of je nu vanaf een tablet, smartphone, desktop of laptop werkt.

Veilig in de cloud werken

Als je kiest voor de online werkplek van ITON hoef jij je geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw bestanden. Door de beveiliging van ITON en Microsoft zijn jouw bedrijfsgegevens veilig. Daardoor is jouw business verzekerd van continuïteit. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om intern de beveiliging van het werken in de cloud te garanderen.

Werken in de cloud: voor welke bedrijven is dat interessant?

Er zijn veel organisaties die perfect in de cloud werken, maar het is niet de perfecte oplossing voor elk bedrijf. Werken in de cloud biedt veel flexibiliteit met betrekking tot gebruik en het bij- of afschalen van capaciteit. Je betaalt dus enkel voor wat je gebruikt.

Daarnaast heb je geen investeringen in en onderhoud van een bestaande infrastructuur als je alle gegevens in de cloud hebt staan. Natuurlijk is een transitie naar de cloud een behoorlijke stap. Met de juiste begeleiding is er echter geen wolkje aan de lucht.

 


Ook in de cloud werken?