Selecteer een pagina
Wens in vervulling: breakout rooms in Teams beschikbaar
Wens in vervulling: breakout rooms in Teams beschikbaar

Een duidelijke wens van eindgebruikers is in vervulling gegaan. Vanaf heden kun je binnen Microsoft Teams gebruikmaken van breakout rooms. Dat betekent dat je je vergadering in groepen kunt opsplitsen om bijvoorbeeld brainstorm sessies te faciliteren. De beheerder van de vergadering kan iedereen opdelen in subgroepen.

In totaal zijn er een maximum van 50 breakout rooms aan te maken voor één vergadering. Je kunt daarbij kiezen voor het automatisch indelen van personen of dit handmatig doen. Een organisator kan een breakout room starten in een Teams vergadering of via een Teams kanaal meeting. Het vergroot de mogelijkheden van Microsoft Teams nog meer.

Mogelijkheden voor de organisator

De organisator kan instellen dat deelnemers van een breakout room te alle tijde kunnen terugkeren naar de hoofdvergadering. Eenmaal terug in de hoofdvergadering blijft voor iedereen de mogelijkheid bestaan terug te keren naar zijn of haar breakout room. Op die manier kunnen deelnemers vragen stellen in de hoofdvergadering, zonder de rest in de breakout room te storen

De organisator van de vergadering kan rooms creëren, van naam veranderen en verwijderen als dat nodig is. Wanneer de breakout rooms open zijn, kan de organisator aan elke breakout sessie deelnemen. Mocht dat nodig zijn, dan is het mogelijk deelnemers van breakout rooms te laten ruilen.

deelnemen aan breakout room teams

Mededelingen zichtbaar in alle sessies

Een organisator kan mededelingen sturen naar alle breakout rooms. Op die manier kan diegene laten weten dat ze bijvoorbeeld over een bepaald aantal minuten terug verwacht worden in de vergadering of om de deelnemers op de hoogte brengen van andere ontwikkelingen.

Gebruik van breakout room

Een breakout room is qua gebruik gelijk aan de vergaderruimte in Teams. Je beschikt dan ook over precies dezelfde tools en mogelijkheden. Alle bestanden uit de breakout rooms kunnen worden gedeeld in de hoofdvergadering zodra iedereen weer bij elkaar is en zijn daarna ook beschikbaar in de vergadering chat. Voornamelijk de whiteboard functie komt in de breakout rooms goed van pas.

Whiteboard in breakout room Teams

Hoe krijg je toegang tot deze functie

Zorg ervoor dat de new meeting experience is ingeschakeld. Dit doet je door binnen Teams naar instellingen te gaan, vervolgens naar algemeen en daar New Meeting Experience aan te zetten. Zorg ervoor dat je over de laatste Teams update beschikt. Dit kan de IT beheerder voor je controleren.

Ontdek het met onze demo ruimte

Bij ITON hebben we twee ruimtes speciaal ingericht voor een optimale beleving met Microsoft Teams. Op die manier kun je zelf beschikken over een professionele conference room. Nieuwsgierig naar de demo ruimte? Neem vrijblijvend contact met ons op, dan maken we een afspraak voor een bezoek aan de demo ruimte.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This