Selecteer een pagina
Wat is de kracht van Teams ten opzichte van Slack?
Wat is de kracht van Teams ten opzichte van Slack?

In november 2016 zag Microsoft Teams het levenslicht. Het had echter weinig gescheeld of Teams was er helemaal niet geweest. Microsoft dacht destijds na over een overname van Slack voor een flinke som geld. Uiteindelijk nam het de beslissing om zelf een applicatie te maken. Een goede keuze, zo blijkt uit de toegevoegde waarde van Teams voor je organisatie.

Op dit moment maken meer dan 200.000 organisaties gebruik van Teams, waarvan ITON ook een tevreden gebruiker is. Maar wat zijn de punten die Teams beter maken dan Slack? Wij leggen het in deze blog graag aan je uit.

Teams integreert met Microsoft 365

Teams is geschikt voor elk type bedrijf, ongeacht het aantal werkplekken. Daarom is het handig dat Office 365 toepassingen eenvoudig te gebruiken zijn binnen Teams. Je kunt niet alleen documenten delen met je collega’s, maar er ook tegelijkertijd in samenwerken. En om de communicatielijnen helemaal kort te houden kun je tijdens het bewerken via een chat direct met elkaar communiceren.

Prijsmodel

Door de positieve economische vooruitgang is het van belang dat medewerkers tevreden zijn en blijven. Om voor te blijven op de concurrentie is het van belang om een perfect on-boardings proces te hebben. Om dit gevoel bij de medewerker te behouden is het van belang om de instroom, doorstroom en uitstroom zo soepel en eenvoudig mogelijk te laten verlopen.

Binnen identity & access management worden de processen binnen een organisatie opgesteld en geadministreerd voor het beheren van gebruikers en resources binnen de organisatie, inclusief de toegangscontrole van de gebruikers op applicaties, data en systemen.

Identity & access management omvat de functionaliteit om de identiteit en de user lifecycle van een gebruiker binnen de organisatie te beheren. En dit is natuurlijk vandaag de dag alleen maar mogelijk met een proces dat via een SaaS-oplossing wordt aangeboden.

Uiterlijk

Beide programma’s doen qua design niet voor elkaar onder. Zowel bij Teams als bij Slack is het makkelijk om te navigeren en gesprekken te starten. Teams heeft echter wel een extra verticaal paneel met verschillende tabbladen. Waarmee je nog sneller door het programma kunt om andere toepassingen te gebruiken.

Bestanden delen en samenwerken

Een bestand dat je uploadt binnen Slack mag maximaal 1 GB zijn. Met 15 GB zijn de mogelijkheden binnen Teams daarmee groter. Wanneer je bestanden deelt binnen Teams, hoeft de andere gebruiker die niet eerst te downloaden. Hij kan het bestand gewoon openen binnen Teams en daarin verder werken.

Video calls

Beide applicaties hebben de mogelijkheid om video calls in te schakelen. Zo kun je binnen Teams eenvoudig vergaderen en het bovendien opnemen. De opgenomen video verschijnt dan een paar minuten na de meeting in de chat. De limiet van aantal deelnemers in één sessie ligt bij Slack op 15, terwijl je binnen Teams met maximaal 80 mensen tegelijk een sessie kunt hebben.

Mede dankzij de ervaringen met Skype heeft Teams een voorsprong op Slack. Je kunt eenvoudig audio en video calls beheren en schermen delen met elkaar. Je kunt ook gebruik maken van Skype Meeting Broadcast om bijvoorbeeld een webinar te geven met een maximum van 10.000 kijkers. Een functie die Slack niet biedt.

Meer weten

Wil je een keer met onze specialisten sparren over de mogelijkheden van Microsoft Teams voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This