Selecteer een pagina
Waarom is SSL inspectie gewenst?
Waarom is SSL inspectie gewenst?

Heeft jouw kind een smartphone en is het een grote vraag wat hij er allemaal mee doet? Als ouders maken we ons wel eens zorgen welke invloed de rest van de wereld heeft op ons kind. Voor de veiligheid van jouw kind kan het daarom nuttig zijn om gezamenlijk naar het gebruik van de smartphone te kijken. Is dit inbreuk op zijn privacy of voorkom je hiermee veel ellende?

Op het internet is eigenlijk een soortgelijke vraag gaande. Een groot gedeelte van het internetverkeer is tegenwoordig middels SSL versleuteld. Dit betekent dat het verkeer alleen bekeken kan worden middels SSL-inspectie. Het versleutelen van internetverkeer zorgt ervoor dat de gewenste privacy van ons als internetgebruikers gewaarborgd is. Echter levert het steeds meer versleutelen ook bedreigingen op. Als al het verkeer namelijk wordt versleuteld, worden ook alle threats die zich via het internet verspreiden versleuteld.

Threats eruit filteren

Een blik op de praktijk van alle dag leert dat er nog veel organisaties zijn die het versleutelde internetverkeer zonder enige analyse doorlaten. Als het versleutelde internetverkeer niet geïnspecteerd kan worden, kan er ook geen middel worden toegepast om de threats eruit te filteren. Nu meer dan 60% van het internetverkeer inmiddels versleuteld is, maken cybercriminelen daar volop gebruik van.

Momenteel is er nog een andere dringende reden om SSL-inspectie toe te passen. Als threats namelijk ongezien binnen kunnen komen, dan is het logisch dat er ook ongezien waardevolle en privacygevoelige data kan weglekken. Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG/GDPR) van toepassing. Deze verordening speelt een flinke rol in de manier waarop gegevensbescherming wereldwijd wordt gecontroleerd. Naast het voorkomen van bedreigingen is het voorkomen van gegevensverlies een must-have in iedere securityoplossing geworden.

Ontdekken en blokkeren

Welke mogelijkheden zijn er vandaag de dag om te voorkomen dat iemand per ongeluk een bestand met privacygevoelige informatie ‘versleept’ naar een publiek toegankelijke site of deze verstuurt op een onveilige manier? Met SonicWall firewalls kun je data loss prevention rules opnemen in de firewall. Door dit te combineren met Deep Packet Inspection (DPI) op versleuteld verkeer middels DPI-SSL ben je in staat om het uploaden van privacygevoelige informatie te ontdekken en te blokkeren.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier aan de rechterkant en we informeren je graag over de mogelijkheden.

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This