Selecteer een pagina
Waarom cloud zorgt voor versnelling? Een opmerkelijke kijk..
Waarom cloud zorgt voor versnelling? Een opmerkelijke kijk..

Ben of ken je een organisatie waar de IT aan het vertragen is? Het kan voorkomen, terwijl snelheid tegenwoordig een voorwaarde is om concurrerend te blijven. Zo verwachten klanten steeds snellere antwoorden en blijven medewerkers langer betrokken als ze op een moderne manier, snel en efficiënt, kunnen samenwerken. We kiezen ervoor om eerst eens de andere kant te belichten door een interessante tegenvraag te stellen:

Zijn er vertragingen mogelijk als je geen gebruik maakt van cloud?

Die zijn er meer dan genoeg, in dit geval beperken we ons tot 4 redenen om deze mogelijke vertragingen te beargumenteren, te beginnen met een ernstige vorm van vertraging, die zich helaas al bij veel organisaties heeft voorgedaan:

1: Algehele vertraging vanwege een hackaanval

Denk hierbij aan bedrijven die met on premises servers blijven werken, waarbij de IT manager qua technische kennis minder opgewassen is tegen steeds slimmere cybercriminelen. De ergste vertraging is het moment dat het hele bedrijf tijdelijk of langdurig tot stilstand is gekomen. Cloud daarentegen houdt de organisatie preventief en proactief in beweging, omdat noodzakelijke software updates door ervaren partijen, zoals Microsoft, in combinatie met ITON ondersteuning en beheer worden uitgevoerd. Recent heeft Microsoft bijvoorbeeld Russische staatshackers tegengehouden, wat terug is te lezen in dit artikel. Niet alle IT managers zullen daartoe in staat zijn.

2: Vertragingen door langdurig speurwerk

Op kantoor werkte ‘alles op de F: schijf opslaan’ wel. Medewerkers konden bij hun noodzakelijke informatie en anders liep je even naar iemand toe. Maar sinds medewerkers thuis en onderweg werken is het zonder cloud voor velen een zoektocht geworden. Bedrijfs- en klantinformatie loopt bovendien het risico om in allerlei, voor anderen onbereikbare, digitale mappen opgeslagen te worden. Opmerkingen als: “Sorry, ik ben vergeten het met je te delen, het staat op m’n thuiscomputer, maar ik stuur je wel even een email”, kunnen bovendien de privacy schaden. Het voordeel van cloud? Met een moderne digitale werkplek en oplossingen zoals SharePoint kan iedereen snel en veilig bij alle benodigde informatie. Dat komt omdat het in een centrale omgeving wordt opgeslagen, die vanaf elke plek met een beveiligde internetverbinding, aangevuld met een multi factor authenticatie (MFA) bereikbaar is. En natuurlijk alleen voor iemand die daartoe geautoriseerd is.

3: Vertragingen op het netwerk: op – en afschalen

Organisaties die geen gebruikmaken van cloud hebben een IT infrastructuur die minder flexibel en gebouwd is op thuiswerken of het ‘altijd en overal’ werken. Zeker het geval als meerdere collega’s op hetzelfde moment via VPN van het bedrijfsnetwerk gebruik willen maken. Waarom je met cloud snelheid behoudt? Het opschalen van netwerkcapaciteit kan snel een eenvoudig zelf van afstand worden uitgevoerd of automatisch op basis van de auto-scaling technieken.

4: Vertragingen door onverwachte kosten

Een vertraging kan ook betekenen dat er beperking qua capaciteit van het bedrijfsnetwerk en onverwachte kosten zijn. IT uitgaven kunnen daar een behoorlijk aandeel in hebben, soms tot wel 20% van de totale bedrijfskosten. Organisaties die cloud minder omarmen worden namelijk eerder geconfronteerd met vervanging op aanpassingen in hun infrastructuur. Als het dan nieuwe hardware betreft zijn hier ook nog lange (re) levertijden aan de orde. De extra kosten? Dat zijn bijvoorbeeld extra firewalls, nieuwe servers en toenemend IT beheer.

Zijn er signalen dat je IT omgeving vertraagt?

Neem dan hier contact met ons op, want ook klanten zullen blij zijn met snelle antwoorden.
Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This