Selecteer een pagina
Voorkom problemen: Upgrade Skype naar Teams voor 31 juli!
Voorkom problemen: Upgrade Skype naar Teams voor 31 juli!

Voor je organisatie is er een belangrijke reden om Skype in te ruilen voor Microsoft Teams. Skype gaat op 31 juli 2021 namelijk met pensioen. Vanaf die datum is de applicatie niet meer toegankelijk en ondersteund. Ondanks dat het nu nog ver weg lijkt, adviseren wij alvast de overstap te maken. Je kunt dit in stappen doen, door eerst Skype in combinatie met Teams te gebruiken. Op die manier krijgt de organisatie de tijd om te wennen aan Microsoft Teams.

Combineer je beide oplossingen al? Dan is dit het moment om de volledige overstap te maken. Aangezien Microsoft het platform blijft vernieuwen en nieuwe updates in de pijplijn zitten, is het aan te raden zo snel mogelijk de overstap te maken. Daarmee voorkom je dat de organisatie straks teveel in één keer moeten veranderen aan de manier van (samen)werken.

Waarom heb ik een upgrade van Skype naar Teams nodig?

Microsoft Teams is een samenwerkingshub, terwijl Skype for Business vooral gericht is op bellen, chatten en online vergaderen. Teams gaat daarin verder met samenwerken in documenten en de integratie van verschillende apps en dat in één interface. Microsoft Teams helpt bij het stroomlijnen van de manier waarop gebruikers taken gedaan krijgen, het verhoogt de gebruikerstevredenheid en versnelt daarmee de bedrijfsresultaten.

Microsoft is continu bezig om Teams te verbeteren en uit te breiden. Het stelt je daardoor in staat om nieuwe manieren van communiceren en samen te werken gebruiken. Daarmee breekt het organisatorische en geografische barrières af en stimuleert Microsoft de efficiëntie van processen en besluitvorming.

Kunnen we Skype for Business Online blijven gebruiken als we ons aan het voorbereiden zijn op een upgrade naar Teams?

Microsoft biedt op dit moment meerdere mogelijkheden om Skype for Business Online en Teams samen te gebruiken. Microsoft heeft een model gebouwd die het mogelijk maakt om eerst bekend te raken met Teams, waardoor jouw organisatie straks eenvoudiger de overstap maakt. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op via het contactformulier.

Waarom heb ik begeleiding nodig bij de upgrade? Kan ik Skype for Business niet gewoon verwijderen?

Een upgrade van Skype for Business naar Teams is meer dan een technische migratie. Het zorgt er ook voor dat gebruikers te maken krijgen met een andere manier van communiceren en samenwerken, en verandering is niet altijd makkelijk. De ideale aanpak van de upgrade is door oog de te hebben voor de technische aspecten, maar ook zeker aandacht te hebben voor de adoptie bij de mensen die Microsoft Teams gaan gebruiken. Door ze aan te moedigen en te ondersteunen, creëer je een positieve gebruikerservaring en dat stimuleert de bedrijfsresultaten.

Hoe helpt ITON bij een upgrade naar Microsoft Teams?

ITON heeft inmiddels ruime ervaring met de upgrade van Skype for Business naar Teams. Niet alleen kunnen we jouw organisatie helpen met een plan, ook begeleiden we organisaties bij de daadwerkelijke omzetting, de tussenliggende periode en de adoptie als de migratie eenmaal is geslaagd. Onze experts begeleiden je tijdens het gehele traject, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de impact ervan.

Waar begin ik met een upgrade naar Microsoft Teams?

Heb je overzicht nodig bij de upgrade naar Microsoft Teams of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 met 088-0700600. Een van onze Microsoft Teams specialisten staat voor je klaar om ondersteuning te bieden.

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This