Selecteer een pagina
Vaarwel fileserver! Want we willen moderner samenwerken
Vaarwel fileserver! Want we willen moderner samenwerken

Jarenlang was de fileserver de vertrouwde manier om onze informatie, documenten en andere gegevens in op te slaan. Hij komt nog uit de tijd van het cassettebandje. Alleen is de wereld nog digitaler geworden en we werken vanaf meerdere plekken. Onze conclusie is dat het nu het moment is om de fileserver vaarwel te zeggen, maar dan moet er natuurlijk wel een beter alternatief zijn.

Webinar “Haal de kracht uit moderne fileopslag”

Donderdag 15 april a.s. om 10:00 uur laten wij tijdens een webinar zien waarom een fileserver niet meer past bij de huidige tijd. Schrijf je alvast hier in. Naast dat we de verschillen laten zien tussen een traditionele fileserver en opslag in de Cloud komen ook onderwerpen als veiligheid en efficiënt samenwerken aan bod. Overstappen naar iets wat vertrouwd is doe je niet zomaar, vandaar dat we ook de stappen om over te stappen met elkaar bespreken.

Belemmeringen van de fileserver voor thuiswerkers

Ondanks dat er veel applicaties al in de Cloud draaien houden veel bedrijven nog vast aan de fileserver. Alleen blijken er steeds vaker belemmeringen te zijn die bijvoorbeeld te maken hebben met snelheid. Vanaf thuiswerkplekken inloggen en vervolgens (lang) moeten wachten totdat alles binnenkomt is zo’n belemmering. De huidige infrastructuur is vaak niet berekend op zoveel vraag van data van buitenaf.

Miscommunicatie

Een grote belemmering bij de fileserver is dat een bestand maar door één persoon tegelijkertijd geopend kan worden. Vervolgens gaan er meerdere collega’s mee aan de slag en ontstaan er verschillende versies van een document. Het gevolg is miscommunicatie en niet te vergeten een overvloed van document updates die via e-mail verzonden worden. “Welke was ook alweer de juiste?”

Modern samenwerken vraagt om een hogere veiligheid

Nog een belangrijke reden om aan het webinar deel te nemen is dat er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden op welke manier en waar er informatie wordt opgeslagen. Het is de discussie over wanneer je iets in Microsoft Teams, SharePoint of OneDrive bewaart. Omdat er veel manieren zijn om documenten digitaal op te slaan is het goed om je te verdiepen hoe dit zo veilig mogelijk kan gebeuren.

Doe de fileserver de deur uit, want ook de bestandsopslag voor traditionele applicaties kunnen veilig in Azure Files worden gezet, waardoor er geen enkele reden is om de fileserver te behouden.

Bedankt fileserver voor de bewezen diensten!

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This