Selecteer een pagina
Toch weer allemaal naar kantoor? Helemaal niet nodig!
Toch weer allemaal naar kantoor? Helemaal niet nodig!

Plotseling stonden er weer files in Nederland. Kwam dat omdat we onze collega’s zo gemist hadden of omdat we vanwege die ene verouderde bedrijfsapplicatie toch naar kantoor moesten? Als dat laatste het geval is, omdat je niet door kon werken, dan is er goed nieuws; het is helemaal niet nodig!

Neem ook je legacy applicaties mee naar huis!

Collega’s hoeven niet naar kantoor te reizen om een legacy-applicatie te gebruiken. Met Azure Virtual Desktop (AVD) kunnen ook oudere softwareapplicaties buiten de bedrijfsmuren gebruikt worden. Wat vanzelfsprekend is voor modern online samenwerken, in applicaties zoals Microsoft Teams, wordt dat net zo vanzelfsprekend voor bijvoorbeeld administratieve, logistieke, financiële of HR-applicaties.

Wil je nu al kennismaken met Azure Virtual Desktop?

Bekijk dan via ITON TV ons webinar over de AVD terug: ‘Overal en altijd werken, ook met legacy applicaties’.

Veilig overal werken

Dit is hoe het werkt. De legacy-applicatie wordt geïnstalleerd op een specifieke desktop door middel van een remote-app en werkt precies zoals op kantoor. Collega’s hebben niet eens in de gaten dat ze lokaal aan het werken zijn. Maar als bedrijfsapplicaties buiten de bedrijfsmuren gebruikt worden moet een en ander natuurlijk wel veilig zijn.

Daarom is de remote-app beveiligd door middel van Multi-Factor Authentication (MFA), zodat ook de toegang naar legacy applicaties op een moderne en veilige manier plaatsvindt. Daarnaast zorgt het Azure platform ervoor dat er continu back-ups gemaakt worden. Databestanden worden bij het gebruik van Azure Virtual Desktop ingekapseld en verlaten nooit de desktopomgeving, tenzij hier om een specifieke reden een uitzondering voor gemaakt is.

Nog meer redenen om het webinar terug te kijken

Als je werkt op de IT-afdeling en terugkijkt, dan ga je aanzienlijke kosten voor de organisatie besparen. Bijvoorbeeld in de vorm van minder brandstof, doordat er minder gereisd hoeft te worden. Een ander belangrijk voordeel van Azure Virtual Desktop is dat er grote kostenvoordelen te realiseren vallen ten opzichte van de traditionele virtuele desktopomgevingen die uitgevoerd worden door datacenters. Tot slot creëer je met deze virtuele omgeving een oplossing om zowel moderne als legacy applicaties eenvoudig te beheren. Zodat je zelf meer tijd overhoudt om je meer op business dan beheer te richten.

Overal een volledige werkplekomgeving

Echt locatie onafhankelijk werken is meer dan samenwerken in Microsoft Teams. Na het bekijken van dit webinar weet je hoe een volwaardige flexibele werkplek veilig wordt ingericht, terwijl medewerkers de vrijheid houden om overal te werken met datgene wat zij dagelijks nodig hebben. Daarnaast adviseren we ook op het gebied van moderne cloudopslag en bespreken we de voordelen van het desgewenst uitbesteden van het AVD- beheer.

Graag tot ziens!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This