Selecteer een pagina
Samen ‘vastzitten’ aan Microsoft is fantastisch!
Samen ‘vastzitten’ aan Microsoft is fantastisch!

Er wordt weleens gezegd dat er bij de keuze voor Microsoft sprake is van vendor lock-in. Echter is dat alleen het geval als er een superieur of beter alternatief is om naar over te stappen. Bij bijvoorbeeld hardware, zoals laptops, is die betere keuze meestal wel te vinden. Daar gaat het ook om kortstondige contracten van bijvoorbeeld twee of drie jaar. Bij de keuze voor Microsoft gaat het echter om een langdurige beslissing voor een bewezen en krachtig platform, wat fantastische voordelen oplevert:

 

Samenwerken met andere bedrijven

De eerste reden dat vastzitten aan Microsoft juist vrijheid geeft heeft te maken met het feit dat elke organisatie werkt met de bekende Office 365 applicaties, zoals Word, PowerPoint en Excel. Zonder dat je het altijd beseft betekent dat ook dat je eenvoudig met andere organisaties kunt samenwerken. Werknemers in mkb en mkb+ organisaties werken nagenoeg altijd met Microsoft en kunnen op die manier probleemloos kennis uitwisselen. Gebruik je iets anders, dan zal je vaak extra uitleg moeten geven of workarounds moeten bedenken.

Duidelijkheid in kosten

Laten we het eens omdraaien; stel dat een bedrijf besluit om geen gebruik van Microsoft te maken, maar zelf alles in open source zou hebben ontwikkeld. De kans is dan groot dat geplande budgetten uit de pas gaan lopen of dat een duidelijke begroting in mindere mate te maken valt. Maar er is nog iets van belang. Elke Microsoft applicatie integreert standaard met het Microsoft 365 platform. Dat geldt niet voor het bekende Google G Suite alternatief. Laatst moest een zorginstelling extra kosten maken omdat zij een programma moesten laten bouwen om een Excel bestand in een G Suite omgeving te uploaden.

Vastzitten aan solide veiligheid

Digitale veiligheid; het is iets wat je niet ziet, maar wel standaard aanwezig is. Het Microsoft platform beschermt ongemerkt jouw digitale veiligheid, ook als je met verschillende apps aan het werk bent. Moderne pakketten zijn tegenwoordig nodig om cybercriminelen te slim af te zijn en het geheel van steeds meer tools te bewaken. Oudere omgevingen hebben vaker last van kwetsbaarheden. Daarnaast kun je het Microsoft Office 365 platform eenvoudig uitbreiden als jouw organisatie zwaardere eisen gaat stellen aan security.

Het altijd kunnen doorgroeien

99% van onze klanten kiest tegenwoordig voor een Microsoft CSP abonnement (Cloud Solution Provider). Daarmee kunnen bedrijven op elk moment doorgroeien, of het nu gaat om Office, Azure of security diensten. Door het geven van online webinars en workshops helpen we onze klanten daar optimaal gebruik van te maken. Vaak blijkt ook dat je voor een nieuw idee niet extra hoeft te investeren, omdat er al een applicatie op het Microsoft 365 platform voor aanwezig is.

ITON legt ook vast

Alle ITON klanten, die gebruikmaken van een Microsoft CSP abonnement, krijgen toegang tot een ‘Mijn ITON’ portaal. Via Power BI wordt inzicht gegeven in het verbruik en de kosten, waardoor tussentijds bijgestuurd kan worden, bijvoorbeeld op het gebied van slimmere licenties. Ook geeft dit portaal inzicht in wie wat gebruikt en in welke mate. Daarmee worden continue kansen gespot om te verbeteren en kunnen nog betere gebruikersprofielen of persona’s gemaakt worden.

Samengevat

Vastleggen van gegevens betekent dat we altijd samen vooruit kunnen. Vastzitten betekent dat je meer flexibiliteit ontvangt dan dit werkwoord in eerste instantie doet vermoeden…

 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This