Selecteer een pagina
Profish gebruikt Office 365 buiten kantoor
Profish gebruikt Office 365 buiten kantoor
Profish uit Twello, al jaren een big fish als het gaat om visverwerking. In de ontvangstruimte hangt een oude zwart-witfoto uit de jaren 80 met onderschrift. Wijlen prins Claus die een vernieuwingsprijs uitreikt. De drang om te vernieuwen is bij dit bedrijf onveranderd gebleken. Zo ook bij systeembeheerder Erik Sinkeldam (55), die om die reden al enige tijd samenwerkt met ITON.

Uitstekende samenwerking

Zo’n 25 jaar geleden is Profish begonnen, toen nog onder de naam zeevisgroothandel Siewertsen. Vandaag de dag staan 350 medewerkers trots achter de hoogwaardige duurzame visproducten die ze maken. “Ik werk zelf nu zo’n 3 jaar bij Profish als systeembeheerder”, geeft Erik aan. “Daarnaast doe ik het IT-management en adviseer ik de directie. Wij krijgen regelmatig een controle op onze producten en de resultaten zijn altijd positief.” “In het nastreven van die kwaliteit hebben we in ITON onze gelijke gevonden. We werken nu al een aantal jaren met ze samen en eerlijk gezegd willen we ook niet anders meer. Toen ik net begon bij Profish moest er heel veel gebeuren. Ik heb toen het hele systeem netjes geordend en we hebben het netwerk geoptimaliseerd. Dan laat je daarna natuurlijk niet het eerste het beste bedrijf aan je systeem werken.”

Logische stap

Voor Erik was het een logische stap om ITON te benaderen. “Ik kende ITON, het bedrijf en de mensen al en was gecharmeerd van hun aanpak en werkwijze. Eén van de eerste projecten was de overgang van Microsoft Exchange naar Microsoft Office 365. Dat hebben we toen samen opgepakt. Ik zeg wat mijn ideeën zijn en ITON komt met passende oplossingen.” “Vervolgens kijken we samen of we het bij Profish kunnen realiseren. Daarna doe ik een voorstel aan de directie voor goedkeuring. Die samenwerking is uitstekend. Ik zou ieder probleem gewoon bij ITON neer kunnen leggen, wetende dat het goed komt. Al vind ik juist die samenwerking heel fijn, en dat is wederzijds. En sindsdien gebruiken we Office dus ook buiten kantoor.”

Nieuwe mogelijkheden

Naast Office 365 heeft ITON nog diverse andere oplossingen geïmplementeerd. Hierdoor ontstonden veel nieuwe mogelijkheden. Denk aan het veilig online opslaan van bestanden, beveiliging van systemen of werken op afstand met Remote Desktop Service (RDS). “Vooral het installeren van RDS was een grote uitdaging. Doordat ITON al in de cloud werkte was een back-up makkelijk te realiseren. Daardoor konden we heel snel schakelen. In eerste instantie wilden we ons oude systeem (Citrix) vernieuwen. Dat zou bakken met geld kosten. Gelukkig kwam ITON met een veel goedkoper alternatief. Bovendien konden we daardoor ook Office installeren.”

Profish aan de praat houden

Inmiddels is Profish bekend terrein voor de mensen van ITON. Er zijn al veel verbeteringen doorgevoerd binnen het bedrijf als het om IT gaat. Erik roemt de voordelen die het al heeft opgeleverd. “Onze werknemers krijgen meer tijd voor andere dingen. En het biedt ze ook de mogelijkheid om thuis te werken, ideaal dus. De volgende stap is het verbeteren van de communicatie. Mijn taak is om het bedrijf letterlijk aan de praat te houden. Zowel intern als extern. Zodat facturen kunnen worden verstuurd, orders kunnen worden binnengehaald, etc.” “Het liefst doe ik dat op een innovatieve manier. SharePoint is een applicatie die daarin kan faciliteren. Daarmee kan het hele bedrijf nog beter samenwerken. Dat wordt waarschijnlijk de volgende stap in de samenwerking met ITON. Maar in alles komt veiligheid op de eerste plek. Daarom leek het mij verstandig om alles op aparte lokale netwerken (VLANs) te zetten. De servers, de computers, de camera’s, de telefoons, etc. Je kunt het allemaal niet van buiten benaderen.”

Hoge productie, relaxte sfeer

Ondanks de hoge productie op de werkvloer van Profish is de sfeer volgens Erik heel relaxed. “Informeel, een bedrijf met een Achterhoekse mentaliteit. Ik heb ook heel veel vrijheid. Ik mag zelf mijn projecten bepalen en mijn uren indelen. Een groot deel van onze processen is al geautomatiseerd. En doordat ITON ons netwerk bewaakt, nemen ze me ook heel veel werk uit handen. Ik kan er altijd op terugvallen.” “Daardoor kan ik me echt bezighouden met andere projecten, dat is heel aangenaam. En wat back-ups betreft hebben we ook geen gedoe meer met tapes, dat is echt niet meer van deze tijd. We werken nu met een hybride oplossing. We hebben een back-up lokaal en in de cloud. Je wil toch dat je gegevens veilig zijn, bijvoorbeeld in geval van een calamiteit.”

Geen klachten

Erik benadrukt dat hij zeer te spreken is over de samenwerking. “De relatie tussen ITON en Profish is gewoon goed. We hebben wel eens klachten over andere leveranciers, maar over ITON wordt nooit geklaagd binnen Profish. Ze maken waar wat ze beloven en hebben de expertise in huis. En ze kunnen heel goed samenwerken met jou als klant. Ja, ik kan ITON echt bij iedereen aanbevelen. Sterker nog, dat doe ik wel vaker nu ik erover nadenk.”
Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402