Selecteer een pagina
Presales Consultant Security
Presales Consultant Security

Security is hot tegenwoordig! Ook onze klanten hebben steeds meer vragen over security en willen graag gebruik maken van onze fantastische diensten. Gelukkig kan dit ook, want sinds wij onderdeel zijn van Ekco, één van de grootste service providers binnen Europa, hebben we een team van meer dan 360 medewerkers die onze klanten dagelijks ondersteunen bij het mogelijk maken van hun ambities met de inzet van moderne IT oplossingen.

Ekco heeft onlangs Ward Solutions (www.ward.ie) opgenomen in de groep, een absolute specialist op het gebied van Cyber Security met een bewezen track record. Door deze kennis en kunde samen te voegen met de al aanwezige expertise binnen ITON, ontstaat een team van specialisten en oplossingen die de veiligheid van onze klanten structureel naar een hoger niveau kan brengen.

En dan kom jij in beeld. Want het hebben van een fantastisch team aan specialisten en oplossingen is één ding, maar er voor zorgen dat klanten er ook echt wat aan hebben is andere koek. We hebben wel iemand nodig die de klanten uitlegt wat security voor hun betekent, een eerlijk verhaal vertelt over wat wel en niet nodig is en er voor zorgt dat onze oplossingen aansluiten bij wat onze klanten nodig hebben.

Hoe ziet dat er dan uit?

Eigenlijk bepaal je dit voor een groot deel zelf. In basis ben je onderdeel van ons sales team en vorm je de brug naar de technische security teams in Nederland en Ierland. Samen met onze accountmanagers en customer success managers bezoek je actief klanten, adviseer je over security en werk je concrete voorstellen en offertes uit waarin je voor onze klanten security concreet en behapbaar weet te maken. Als een opdracht is gevallen zorg je vervolgens voor een naadloze overgang naar de technische teams en hou je vinger aan de pols bij de uitvoering.

Vanaf dan wordt het allemaal nog interessanter (was het al natuurlijk). We vragen je om regelmatig workshops en whiteboard sessies aan management en directies van klanten te geven, waarin je techniek en business samenbrengt. Ook speel je een actieve rol in het verder ontwikkelen van ons security aanbod en werk je nauw samen met de technisch specialisten in zowel Nederland als Ierland om de kwaliteit van onze dienstverlening continu naar een hoger niveau te brengen.

Terwijl je dit zo allemaal aan het regelen bent, verwachten we van je dat je nadenkt over hoe we de dingen allemaal een beetje slimmer kunnen doen. Hoe kunnen we onze aanbiedingen verbeteren, waar liggen kansen bij klanten en wat werkt wel en vooral niet? Dat weet jij, en je bent niet bang om verbeteringen voor te stellen.

Kom je dan in een gespreid bedje? Nou nee… Niet alleen ontwikkelt het vakgebied zich razendsnel, ook de organisatie doet dat. En dan kom je ook nog terecht in het snelst ontwikkelende dienstenaanbod binnen de groep met veel meningen en kansen. Je moet dus wel je mannetje staan om dit allemaal een beetje bij te kunnen houden. Gelukkig werk je daarin veelal samen met je andere presales collega’s en product management, die je er wel door slepen.

Wij vragen

Genoeg gepraat, wat willen we concreet van je:

 • Je bent erg nauwkeurig en je hebt een lekker sterk commercieel gevoel waardoor je continu kansen spot;
 • Je hebt een helicopterview en vindt het leuk om techniek te vertalen naar concrete voorstellen;
 • Je weet die voorstellen ook nog dusdanig op papier te krijgen dat het niet alleen leesbaar is voor onze klanten, maar er ook voor zorgt dat ze enthousiast worden over onze oplossingen;
 • Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk om met verschillende typen mensen samen te werken;
 • Je hebt overtuigingskracht en weet wat het is om voor een groep te staan en het gesprek op gang te houden;
 • Je weet je mannetje of vrouwtje te staan en bent niet bang om je ideeën te verdedigen en komt ook nog eens regelmatig met nieuwe ideeën;
 • Je vindt het leuk om in een team te werken, maar we kunnen ook rekenen op je zelfstandigheid;
 • Minimaal 32 uur per week van je tijd om deze baan tot een echt succes te brengen.

Daarnaast is het handig als je voldoende kennis hebt, zodat je ook snel aan de slag kan:

 • Een afgeronde hbo (of hoger) opleiding en een hbo+ werkmentaliteit;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in de IT, waarvan minimaal 2 als presales consultant of architect;
 • Kennis van beveiligingsarchitectuur en ISMS-framework en -principes;
 • Ervaring met het uitvoeren van IT projecten bij klanten;
 • Aantoonbare affiniteit met cloud technologie;
 • Aantoonbare security ervaring waarin kennis van de Microsoft security oplossingen een absolute dikke vette pré is;
 • Brede IT kennis waardoor je ook in staat bent om ook buiten je comfortzone te adviseren;

Denk je dat je al die kennis en ervaring misschien niet hebt maar ook helemaal niet nodig hebt om deze functie in te vullen, dan laten we ons graag overtuigen!

Wij bieden

We weten dat we veel van je vragen en daarvoor mag je ook iets terugverwachten. Daarom hebben we een paar voordelen voor jou:

 • Een prima salaris met pensioenregeling;
 • De kans om je in een razend tempo te ontwikkelen;
 • De mogelijkheid om samen te werken met ontzettend leuke en slimme collega’s;
 • Een internationale werkomgeving waarin deze zelfde collega’s uit verschillende culturen samenkomen.

Geïnteresseerd?

Dat kan toch bijna niet anders. Laat snel je CV achter bij pz@iton.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Heb je vragen of heb je geen zin om de gebaande paden te volgen? Neem dan rechtstreeks contact op met commercieel directeur Rody van Egmond via email (rody.vanegmond@iton.nl) of Whatsapp (06-13581704). Bellen kan natuurlijk ook gewoon…

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This