Selecteer een pagina

Haal de kracht uit moderne fileopslag

Ondanks het feit dat steeds meer organisaties serieuze stappen naar de cloud zetten en steeds meer werk online plaatsvindt, zijn veel organisaties nog gebonden aan hun fileserver.

Haal de kracht uit moderne fileopslag
Succesvolle organisaties die zich echt onderscheiden van anderen zijn niet alleen bewust van de noodzaak van digitaal, maar werken op een moderne manier samen. Dat begint met nadenken over de manier waarop we om gaan met bestanden, hoe we deze delen, en hoe we samenwerken.

Gebonden aan de traditionele fileserver

Ondanks het feit dat steeds meer organisaties serieuze stappen naar de cloud zetten en steeds meer werk online plaatsvindt, zijn veel organisaties nog gebonden aan hun fileserver. Dit is niet alleen begrijpelijk omdat hier vaak een jarenlang archief is opgebouwd van bestanden en informatie. Veel organisaties zitten nog steeds gebonden aan hun fileserver omdat traditionele applicaties niet anders kunnen werken.

De traditionele manier van werken, die onlosmakelijk is verbonden aan het gebruik van de fileserver, vormt voor meer en meer organisaties een belemmering om echt modern te werken. Een bestand kan maar door één persoon tegelijkertijd worden geopend en bestanden delen betekent bijna automatisch bestanden versturen als bijlage bij een email bericht. Weet je dan nog zeker dat je in de laatste versie werkt? En misschien nog wel belangrijker: hoe voorkom je dat het bestand een eigen leven gaat leiden?

Samenwerken zonder belemmeringen

Daarom stappen onze klanten massaal over naar moderne fileopslag. Door persoonlijke bestanden naar OneDrive te migreren, afdelingsbestanden te plaatsen in een Microsoft Teams team en organisatie brede documenten te bewaren in een SharePoint bibliotheek, zijn de meeste belemmeringen van de traditionele fileserver weg. Als we daarnaast Azure Files inzetten als bestandsopslag voor traditionele applicaties, is er geen enkele reden meer om de fileserver te behouden.

Direct en realtime samenwerken in een document is ineens logisch. Meerdere versies van hetzelfde document onderhouden is ineens volstrekt onlogisch. Grip houden op wie jouw document bekijkt en bewerkt is makkelijker dan ooit, en dat terwijl je bestanden gewoon beschikbaar blijven via de oude vertrouwde Windows verkenner. Wist je trouwens dat de meeste migratietrajecten van een traditionele fileserver naar moderne fileopslag een directe besparing oplevert? Elk Microsoft 365 abonnement biedt veel gratis opslag die vaak onbenut blijft.

Een helder plan

Wij helpen organisaties om daadwerkelijk slimmer samen te gaan werken en van de legacy fileserver af te komen. Niet alleen denken we met je mee over een logische structuur. We kennen ook de beperkingen en kansen en zorgen ervoor dat jouw collega’s begrijpen hoe ze nog effectiever kunnen werken en dus echt de kracht uit moderne fileopslag halen.

Elk traject begint met een duidelijk plan. Gezamenlijk bepalen we welke mappen en bestanden gemigreerd worden en in welk tempo de verandering wordt doorgevoerd. We bepalen de juiste strategie om jouw collega’s de nieuwe manier van werken te laten adopteren en we denken met je mee hoe we de efficiëntie laten toenemen. Ook denken we met je mee wat we het beste kunnen doen met het archief en hoe we de zekerheid kunnen bieden door na te denken over back-up.

Moderne fileopslag als Managed Service

Helaas lost moderne fileopslag niet alle problemen op. Net als een traditionele fileserver vraagt ook moderne fileopslag aandacht en onderhoud. Ook een moderne fileopslag heeft back-up nodig en bij moderne fileopslag is het ook noodzakelijk dat aan de juiste knoppen wordt gedraaid om beschikbaarheid, capaciteit en prestaties optimaal te houden. Daarnaast is beheer en controle op rechten en rollen belangrijker dan ooit.

Daarom biedt ITON bovenop de moderne fileopslag het beheerpack moderne fileopslag aan, waarin we deze taken uit handen nemen van jouw IT afdeling. Hierdoor kunnen zij zich richten op de zaken die echt belangrijk zijn, terwijl wij onze expertise en jarenlange ervaring inzetten om jouw moderne samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This