Selecteer een pagina
Opgelet: na december geen ondersteuning meer voor Adobe Flash
Opgelet: na december geen ondersteuning meer voor Adobe Flash

Adobe stopt aan het einde van dit jaar met de ondersteuning van de eigen Flash Player. Dit heeft gevolgen voor de gebruikers van de verschillende (Microsoft) browsers.

Gebruik je Microsoft Edge (gebouwd op Chromium), dan hoef je niets te doen. In die browser wordt Flash automatisch uitgeschakeld bij de volgende versie. Gebruikers van Edge kunnen ervoor kiezen Flash per website opnieuw in te schakelen. Flash wordt niet standaard uitgeschakeld voor Microsoft Edge (gebouwd op EdgeHTML) of Internet Explorer 11.

Doormiddel van een Windows update zal Flash rond 31 december 2020 verwijderd worden uit alle browsers. Ook Chrome schakelt Flash in de nieuwe versies na 31 december automatisch uit. Organisaties die afhankelijk zijn van Flash voor het ontwikkelen en afspelen van inhoud, worden aangemoedigd om de afhankelijkheid van Adobe Flash voor december 2020 te verwijderen.

Waarom stopt Adobe met de ondersteuning?

Open standaarden zoals HTML5, WebGL en WebAssembly zijn door de jaren heen volwassen geworden en dienen als goede alternatieven voor Flash content. De grote browserleveranciers integreren deze open standaarden in hun browsers en schrappen de meeste andere plug-ins, zoals Adobe Flash Player. Door het in 2017 aan te kondigen, heeft Adobe organisaties de tijd gegeven om te migreren naar de open standaarden.

Wanneer Flash Player op een externe website te downloaden is, kan ik die dan gebruiken?

Nee, dit zijn geen versies die geautoriseerd zijn door Adobe. Gebruikers wordt afgeraden gebruik te maken van deze versies. Ongeautoriseerde downloads zijn een veelvoorkomende bron van malware en virussen. Adobe is dan ook niet verantwoordelijk voor deze versies en het gebruik is volledig op eigen risico.

Voorziet Adobe veiligheidsupdates voor Flash Player na de end-of-life datum?

Adobe brengt na 31 december 2020 geen updates of veiligheidspatches meer uit voor Flash Player.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen rondom IT? Schrijf je dan hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This