Modern kantoor: van managed wifi tot datacenter

Netwerkbeheer, licentiebeheer, wifi beheer en een eigen datacenter. Moet je dat nog apart regelen nu werken in de cloud de nieuwe standaard is? Deze vraag is sneller gesteld dan beantwoord, want alles staat of valt met de strategische doelen en middelen van je organisatie. ITON haalt dit razendsnel boven tafel en voorziet je van de beste oplossingen. 

Veilig, verrassend en snel samenwerken met of zonder eigen datacenter?  

Office 365, Azure en Excel doen een groot beroep op je data-infrastructuur. Het moderne werken stelt hoge eisen aan netwerkverbindingen, wifi beveiliging en accesspoints. Het is dus zaak je moderne kantoor te optimaliseren voor je medewerkers en klanten. Het is niet gezegd dat een eigen datacenter daarbij hoort.  

Eigen datacenter bouwen? 

Veel bedrijven vanaf 50 medewerkers hebben een datacenter of serverruimte met daarin alle servers en data van het bedrijf. Dat ziet er mooi uit, maar in hoeverre is het nog zinvol? Trendwatchers en IT-specialisten geven aan dat de dagen van een eigen datacenter hebben geteld zijn. Inhuren van capaciteit en werken met managed wifi is efficiënter en dat geldt ook voor oplossingen als Infrastructure as a Service (IaaS).  

Aanleg en onderhoud van een datacenter of serverruimte kan te kostbaar zijn en niet passen bij de schaalgrootte of strategie van je onderneming. In de visie van ITON ligt de prioriteit altijd bij veilig, verrassend en snel samenwerken op elke werkplek. Online, in de cloud en fysiek aan een desk. Vorm volgt daarbij functionaliteit. 

Welke rol spelen accesspoints in het moderne kantoor? 

Belangrijke schakel in de datacenters zijn de accesspoints. Ze zijn van invloed op het efficiënt werken in je moderne kantoor. Dat zit zo. Een accesspoint is een apparaat dat een signaal omzet in een draadloos signaal: wifi. Aparte accesspoints worden vaak ingezet bij grote gebouwen. Ze voorkomen verstoppingen in het netwerk of file op de digitale snelweg en zorgen ervoor dat signalen door muren, plafonds en kastenwanden heen kunnen. 

Waarop moet je op letten bij accespoints?  

Het ene accesspoint is de andere niet. Er is veel kwaliteitsverschil en dat heeft impact op de snelheid van je dataverkeer. ITON voorziet in de beste oplossingen. Dat is altijd maatwerk. 

Meesterlijk werken in de moderne kantooromgeving 

In de visie van ITON draagt het nieuwe werken in de moderne kantooromgeving je organisatiedoelen én je medewerkers. ITON verrast je met meesterlijke antwoorden en met de beste moderne werkplekken. Veilig, versnellend en scherp. Met hart en ziel. Zo werk je met ITON. 

Wil jij meer weten over het Modern Kantoor van ITON? Neem dan via het contactformulier contact met ons op of bel ons op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur via 088-0700625.