Moderne Werkplekken

Elke medewerker heeft behoefte aan een werkplek, de vorm daarvan is van ondergeschikt belang. De werkplek moet ervoor zorgen dat jouw medewerker toegang heeft tot de benodigde informatie en systemen.

Met de moderne werkplek krijgt het ondernemen weer prioriteit. ITON gelooft daarbij erin dat succesvol ondernemen alleen samen kan; elkaar begrijpen, inspireren en scherp houden. Met de moderne werkplek en een goede samenwerking laat ITON jouw organisatie groeien. Kortom; alles voor elkaar.

Of de werkplek nu bestaat uit een smartphone, traditionele (virtuele) desktop of een toekomstige op augmented reality gebaseerde werkplek, je moet het geregeld hebben. Je creëert waarde door de juiste vorm van werkplek te laten aansluiten bij de manier van werken van je medewerkers. Wij bieden een volledige dienstverlening op de moderne werkplek, die uit de onderstaande drie onderdelen bestaat.

Cloud Desktop 

Cloud Desktop is een Windows gebaseerde online werkplek, die via het internet beschikbaar gesteld wordt. Cloud Desktop biedt de mogelijkheid via een centraal webportaal of vanuit een directe koppeling van het lokale apparaat verbinding te maken met de werkplek. Je kunt hierbij op gecentraliseerde wijze gebruikmaken van (bedrijfs-)applicaties.

 

Voordelen

Met de Cloud Desktop maak je jouw desktopafleveringsstrategie eenvoudiger. De Cloud Desktop helpt bij de complexiteit van het beheer van inventaris, OS-versies en patches en het elimineren van achterliggende infrastructuur. De gebruikers van de Cloud Desktop krijgen een snelle, responsieve desktop van hun keuze. Die desktop kunnen ze altijd en overal openen, vanaf elk ondersteunend apparaat. De omgeving van de Cloud Desktop is gebaseerd op best practices, die zijn ontwikkeld vanuit onze jarenlange ervaring met virtuele desktop omgevingen.

Web Werkplek 

Medewerkers hebben op steeds meer devices toegang tot het internet. Daardoor verschuiven applicaties naar de browser en worden traditionele werkplek oplossingen duur en ongeschikt, omdat zij gebruik maken van oude technologieën. De Web Werkplek ziet de browser juist als het operating system, waardoor het een betaalbare werkplek oplossing biedt voor elk type medewerker en het geschikt is voor alle devices.

Vanuit de Web Werkplek heb je één centraal startpunt voor alle communicatie, documenten en bedrijfsprocessen. In de werkplek log je in één keer in bij zowel web-, hosted en lokale apps. Daarnaast heb je inzicht in nieuwsberichten, contactpersonen en de social feed van jouw organisatie. Verder kun je alle applicaties die je nodig hebt om te werken, zoals VOIP-telefonie of chattools, integreren zodat jouw kantoor volledig digitaal beschikbaar is.

Voordelen

Je kan de Web Werkplek zonder installatie op zowel tablets, smartphones als computersystemen gebruiken. Dit komt omdat de oplossing webgebaseerd is. ITON zorgt ervoor dat de online omgeving altijd up-to-date is. Gebruikers kunnen de werkplek naar eigen smaak personaliseren. Om tijd te besparen kunnen beheerders van de klant zelf nieuwe apps groepsgewijs uitrollen.

Ook bij de acceptatie van Office 365 kan de Web Werkplek een belangrijke rol vervullen. De overgang van een fileserver naar het document management systeem binnen Office 365 is voor sommige gebruikers een grote stap. De Web Werkplek legt een intuïtieve gebruikersinterface over SharePoint en OneDrive, zodat gebruikers vertrouwd raken met deze oplossingen.

Fysieke Werkplek 

Een Fysieke Werkplek bestaat uit een computer met bijbehorende ondersteuning. Dat kan een desktop, laptop of mobiel device zijn. De Fysieke Werkplek gebruik je voor het werken met de Virtuele Werkplek en Web Werkplek. Tevens is de Fysieke Werkplek als zelfstandige oplossing beschikbaar. ITON ondersteunt daarbij het beheer, de ondersteuning en het gebruik van de hardware.

Voordelen

  • ITON levert en doet het beheer van de fysieke werkplek (Windows 10 of Mac OsX);
  • ITON levert en doet het basisbeheer van de smart devices (iOS, Android);
  • Je krijgt een Werkplek 365 omgeving;
  • Je krijgt lokale Office 365 ondersteuning;
  • Je krijgt een Ydentic licentie voor makkelijk identiteitsbeheer en aanvragen applicatie.

Beheer Fysieke Werkplek

Een werkplek heeft onderhoud nodig om goed te kunnen functioneren. Onder beheer van de werkplek verstaat ITON de dienstverlening die gericht is op het operationeel beschikbaar houden van de werkplek. De ITON serviceorganisatie anticipeert op de meldingen die binnenkomen.

Beheer mobiele apparaat

Deze dienst omvat ook het beheren van jouw mobiele apparaat. Dit doen we vanuit dezelfde beheeromgeving als van waaruit wij jouw fysieke apparaat beheren. Dit zorgt niet alleen voor een consistente ervaring over zowel jouw mobiele apparaten als jouw werkplek, je bent er ook zeker van dat toegang tot belangrijke data via jouw mobiele apparaat wordt beperkt.