Selecteer een pagina
Microsoft Teams verandert het virtuele leren, samenwerken en online vergaderen
Microsoft Teams verandert het virtuele leren, samenwerken en online vergaderen

“Wat ik mis is dat, wanneer je een fysieke vergadering binnenloopt, je praat met de persoon naast je en je twee minuten ervoor en erna contact met ze kunt maken.” Deze uitspraak is van Satya Nadella, CEO van Microsoft, en valt terug te lezen in dit bericht. Slechts twee maanden later worden er nieuwe Microsoft Teams functionaliteiten aangekondigd die het virtuele leren, samenwerken en online vergaderen ingrijpend gaan veranderen. Een knappe prestatie.

8 juli – Aankondiging van nieuwe Microsoft Teams functionaliteiten

Klantonderzoek van Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat de user experience van Microsoft Teams beter moest. Onder andere om de vermoeidheid van online vergaderen te verminderen, maar ook om vergaderingen completer, boeiender en echter te maken.

De Together-modus

Dit is een nieuwe vergaderingervaring in Teams die AI-segmentatietechnologie gebruikt om deelnemers digitaal op een gedeelde achtergrond te plaatsen. Hierdoor voelt het alsof je in dezelfde ruimte met je collega’s zit. Op deze manier kunnen, net als in een normale vergadering, non-verbale signalen herkend worden en wordt de menselijke interactie bevorderd. Medio augustus wordt het voor iedere deelnemer duidelijker wie er praat en welke emotie zijn of haar gezicht laat zien.

Videofilters

Ervoor zorgen dat je er nog beter uitziet tijdens een online vergadering? Dat kan binnenkort met bekende videofilters die je bijvoorbeeld ook bij Instagram hebt of andere social media apps.

Dynamische weergave

Ook traditionele videovergaderingen kunnen boeiender en dynamischer zijn, bedacht Microsoft. Een reeks verbeteringen die zij Dynamische Weergave noemen, geeft meer controle over hoe iemand gedeelde inhoud aan andere deelnemers van de vergadering laat zien. Ook hier wordt AI toegepast. Zo worden nieuwe bedieningselementen geleverd waarmee gedeelde inhoud van deelnemers naast elkaar kan worden weergegeven. Ook komt er een grotere galerijweergave van maximaal 49 mensen. Zij kunnen zich tegelijkertijd bevinden in een vergadering, virtueel brainstormen en organisatoren kunnen online break-outs organiseren van kleinere workshops of brainstormsessies. Online de groepen opsplitsen dus.

Reflect Messaging, de status van ons welzijn

Hoe voelen medewerkers zich door de coronacrisis? Je kan het anoniem kenbaar maken via Reflect Messaging. Het biedt managers een interessante tool om te weten hoe hun teams zich voelen en of bijvoorbeeld de balans tussen privé en werk niet overschreden wordt. Een waardevolle toevoeging die aangeeft dat Microsoft zich meer dan ooit op de gebruiker richt.

Live Reactions

Tijdens het online vergaderen is het uitdagend om je emotie te tonen. Binnenkort niet meer, want er komen emoji’s beschikbaar waardoor je als voorbeeld gelijk een reactie kunt geven op een gegeven presentatie.

Chat Bubbles

Nu nog moet je de chatfunctionaliteit openen binnen Microsoft Teams. Met Chat Bubbles laat je de chatberichten automatisch op ieders scherm verschijnen. Handig om een nog duidelijkere discussie te voeren en ervoor te zorgen dat niemand iets mist.

Zijn er nog meer verbeteringen in Microsoft Teams?

Ja, er wordt zichtbaar gemaakt met tekst wie er spreekt en Microsoft Teams kan voor 1.000 mensen tegelijkertijd ingezet gaan worden. Wil je echt alles weten en je verdiepen in de inspirerende ontwikkelingen van Microsoft over virtueel leren en samenwerken, klik dan op deze blog die recent persoonlijk door Satya Nadella gedeeld is.

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This