Selecteer een pagina
Met welke kostbare cyberaanval krijgt jouw bedrijf te maken?
Met welke kostbare cyberaanval krijgt jouw bedrijf te maken?

Als je in de browser van Google zoekt naar ‘Voorbeeld cyberaanval Nederland’ dan wordt je niet vrolijk. Wij deden dat ook, op 24 juni 2022 en natuurlijk is dat een momentopname. Maar zou het nu beter zijn? Een interessante vraag om zelf nu op Google te testen. Dit is een kleine opsomming van zinnen die we lazen:

  • 45% van de Nederlandse bedrijven is slachtoffer van cyberaanvallen.
  • Cyberaanvallen kunnen leiden tot een grote ramp, zoals imagoschade.
  • Meer dan 5.000 organisaties hebben schade geleden door het lekken van interne data op het Darkweb door ransomware bendes.
  • Het aantal geslaagde cyberaanvallen op banken verdubbelde in de periode 2018-2020.
  • Ook aanvallen op kleine en middelgrote bedrijven neemt toe.
Vandaar dat de vraag in de titel best een terechte vraag is. De kans dat je met een cyberaanval te maken krijgt is groot, zelfs als je er van alles tegen gedaan hebt. Het enige wat je kunt doen is het risico verkleinen en het de cybercrimineel zo moeilijk mogelijk maken. Extra aandacht is nodig omdat cybercriminelen steeds slimmer worden en geautomatiseerde aanvallen uitvoeren bijvoorbeeld door AI scripts (kunstmatige intelligentie) in te zetten.

Wat kan er gebeuren?

Hackers kunnen ongemerkt software binnensmokkelen, die een virus verspreiden. Ze leggen de boel plat of zorgen voor ernstige vertragingen, zodat je niet of nauwelijks bereikbaar bent voor klanten.
Bedrijven kunnen alleen nog bij hun data komen door eerst een grote som geld te betalen. Daarna krijgen ze een sleutel om applicaties weer te ontgrendelen. Medewerkers worden via e-mail, WhatsApp of sociale media in de maling genomen en laten persoonlijke gegevens achter op een nepdomein. Een cybercrimineel overbelast systemen door het netwerk massaal te overspoelen met data of verzoeken. Het resultaat is dat een server crasht en klanten of medewerkers geen toegang meer hebben.

Een oproep

Als je niet weet hoe je jezelf kunt wapenen tegen malware, ransomware, phishing of een DDoS-aanval, zullen wij je dan helpen? Lees hier alles over onze Security Services.
Daarnaast kun je zelf ook al veel doen, namelijk door alle applicaties met MFA, Multi Factor Authenticatie, te beschermen. Zolang het argument blijft dat een extra verificatiestap het gebruiksgemak niet ten goede komt, zullen cybercriminelen helaas miljoenen euro’s, dollars of andere valuta blijven verdienen…

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This