Selecteer een pagina
Maak jij al gebruik van een immutable backup Service?
Maak jij al gebruik van een immutable backup Service?

Tijdens klantgesprekken nemen we een trend waar: er zijn steeds meer vragen rondom het beveiligen van informatie. Dat is overigens terecht. Cybercriminelen worden immers steeds slimmer en geraffineerder. Bedrijven die denken dat ze hun backup goed geregeld hebben, kunnen toch bedrogen uitkomen. Waarom dat zo is en wat je ertegen kunt doen? Dat lees je hier:

De backup staat in dezelfde omgeving

Een waar gebeurd verhaal: het leek zo slim om een kopie te maken van een map vol klantgegevens. Het werd in een andere applicatie ondergebracht. Alleen viel er niets te reproduceren omdat de hacker het complete bedrijfsnetwerk gegijzeld had. Deze backup stond helaas in dezelfde omgeving… Het komt, in verschillende vormen, vaker voor dan je denkt. Ook bij andere calamiteiten, zoals een brand of overstroming, kun je alles in één keer kwijt zijn.

Een betere backup manier

Als je zeker wilt zijn dat gegevens altijd te herstellen zijn dan moet je ervoor zorgen dat gegevens op meerdere plekken vastliggen, onveranderlijk zijn en niet door een cybercrimineel of andere oorzaak kunnen worden gewist. Daarvoor wordt vaak de 3-2-1 backupregel gebruikt:

  • Maak 3 kopieën van alle bestanden en gegevens die echt belangrijk zijn.
  • Gebruik zelf 2 verschillende opslagmediums.
  • Zorg voor een 1 externe backup, dus buiten je eigen omgeving.

Het kan echter nog beter door het toevoegen van extra veiligheid:

De beste backup manier: Immutable backup via de 3-2-1-1-0 regel

Immutable backup gaat nog een belangrijke extra stap verder. Een cybercrimineel, die via het bedrijfsnetwerk binnendringt, is wellicht ook zo slim om een online verbinding te maken met de ‘1’, de externe backup partij. Je bent immers digitaal met hen verbonden, dus ook daarin kunnen kwetsbaarheden ontstaan. Immutability betekent dat je backup data niet meer te wijzigen is. Airgapped betekent dat je de backup data ‘offline’  hebt die onder geen enkele omstandigheid voor onbevoegden bereikbaar is.

Backups met 0 fouten

Een Managed Backup dienst zorgt ervoor dat backups dagelijks gemonitord worden. Er wordt een centrale opslagfaciliteit geplaatst, meestal bij de klant op locatie, die voorzien is van een beveiligde verbinding. Cybercriminaliteit wordt zo tegengegaan. De tweede bescherming is dat we de backups ook automatisch doorzetten met deze beveiligde verbinding naar een cloudomgeving. Op deze manier worden een groot aantal verschillende systemen, van klanten en onszelf (o.a. public clouddiensten, SaaS-oplossingen en virtuele servers) continu beschermd. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden om backups geautomatiseerd te testen. Dit kan zowel in een sandbox of in een Disaster Recovery test in jouw eigen omgeving.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Op het gebied van backup zijn er verschillende scenario’s te bedenken. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op of lees deze gerelateerde blog waaruit blijkt dat de backup van Office 365 ook niet vanzelfsprekend is…

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This