Selecteer een pagina
Inzicht en grip: Kostenbesparingen op het gebied van datacenters
Inzicht en grip: Kostenbesparingen op het gebied van datacenters

Wie een opsomming maakt van alle kosten die gemoeid zijn met het opslaan en verwerken van data kan voor verrassingen komen te staan. Dit is geen artikel die gaat over het vergelijken van datacenters, maar geeft je wel inzicht waar kosten te besparen zijn op het gebied van modernisatie en transformatie.

Modernisatie

Als je kostenbesparingen wilt bereiken, binnen het datacenter waar je nu gebruik van maakt, dan is het zinvol om je af te vragen hoeveel tijd en onderhoud jouw IT specialisten nu verrichten op de serverracks waar jouw applicaties draaien. Hoe modern ben je eigenlijk, kunnen nieuwe servers bijvoorbeeld voor lagere energiekosten zorgen en passen de investeringen in hardware wel bij het gebruik?

Door de inspanningen die nodig zijn, om 365 dagen per jaar en 24 uur per dag up-to-date te blijven, uit handen te geven worden aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd. Denk daarbij aan arbeidskosten, brandstofkosten, oplopende energiekosten voor verouderde servers of andere onnodige kosten. Hoe we organisaties helpen bij modernisatie van bestaande datacenter omgevingen? Lees hier alles over moderne datacenters als managed service.

Transformatie

Een betere stap waarin wij geloven is de transformatie van applicaties naar de Microsoft Azure Public Cloud. Het voorkomt onder andere dat je na hoeft te denken over welke servers je nodig hebt voor de bedrijfsvoering. Het is een architectuur waarbij je zelf geen servers bezit maar gebruik maakt van een krachtig wereldwijd Microsoft platform (PaaS, Platform as a Service). Geen kosten meer voor hardware, maar een ‘serverless’ bedrijfsvoering. Er is honderd procent sprake van ‘besparen op een datacenter’, want je hebt ook deze diensten niet meer nodig.

Bij een verhoogde vraag aan datacapaciteit wordt automatisch opgeschaald en worden klanten op basis van het werkelijke gebruik afgerekend. Alles over het transformeren van jouw datacenter met de bijbehorende voordelen lees je door deze link aan te klikken. Eén van die voordelen is bijvoorbeeld dat er kostenbesparingen op het gebied van innovatie mogelijk zijn, omdat er binnen het platform gebruikgemaakt kan worden van verschillende bouwblokken en Industry Solutions.

Transformeren doe je niet zomaar

Niet elke klant is er klaar voor om te transformeren naar de Azure Cloud. Daarom brengen onze specialisten, in elke situatie van modernisatie of transformatie, eerst de huidige situatie grondig in kaart om samen een visie voor de toekomst te bepalen. Natuurlijk wordt daarbij rekening gehouden met specifieke wensen en eisen, bijvoorbeeld rondom security of compliancy. Zo kunnen we samen in stappen bepalen waar de meeste impact te behalen valt.

Elke organisatie is immers uniek.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This