Selecteer een pagina
Inspirerende ideeën voor in het businessplan van 2021
Inspirerende ideeën voor in het businessplan van 2021
2020 is een jaar die tot nu toe compleet anders verloopt dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen. Het geeft maar aan dat je goed doordachte plannen kunt maken maar ook vaak van ongrijpbare factoren afhankelijk bent. Toch zal er in veel directievergaderingen op dit moment nagedacht worden over de plannen voor 2021. Daarom leek het ons interessant om eens enkele inspirerende ideeën voor in het businessplan te delen.

Idee 1: Het verkrijgen van nieuwe klanten

Weet je wie moeilijker te benaderen zijn dan voorheen? Het zijn klanten die nu minder op kantoor werken en ook op andere uren actief zijn. Dit simpele gegeven delen we om aan te geven hoe belangrijk het is dat de klantdata klopt, zoals mobiele telefoonnummers, adressen en sociale media gegevens. Ook geeft het aan dat je mogelijk op zoek moet naar nieuwe manieren om met klanten in gesprek te raken. Wij doen dit bijvoorbeeld door het schrijven van relevante informatie in de vorm van artikelen en whitepapers.

Idee 2: Alle applicaties op de thuiswerkplek

Natuurlijk zal er de afgelopen periode veel ervaring opgedaan zijn met bijvoorbeeld Microsoft Teams, voor het online vergaderen en samenwerken. Deze applicatie draait in een public Cloud omgeving en is daarom vanaf elke thuiswerkplek goed bereikbaar. Maar geldt dat voor alle applicaties die op kantoor gebruikt worden? Het is raadzaam om de toegankelijkheid van alle applicaties vanaf kantoor- en thuiswerkplekken in het businessplan te benoemen.

Idee 3: Extra aandacht voor digitale veiligheid

Elke afdelings- of business manager zou in zijn of haar plannen opnieuw de processen rondom digitale veiligheid moeten bekijken en vastleggen. Het is namelijk niet ondenkbaar dat er, door andere manieren van werken, gaten gevallen zijn in de digitale veiligheid. Zo kan iemand die thuiswerkt dit doen op onbetrouwbare hardware of kunnen er gevaarlijke apps geïnstalleerd zijn waar je geen zicht op hebt. Loop daarom de nieuw ontstane processen door.

Idee 4: Bespreek AVG opnieuw

Het is wellicht niet het meest aantrekkelijke onderwerp. Een sales manager wil het vooral hebben over verkoopresultaten, een financieel manager vindt het fijn om duidelijke rapportages te zien en een logistiek manager wil zo snel mogelijk van alles de deur uit hebben. Toch is het verstandig om AVG opnieuw onder de aandacht te brengen, omdat de kans op kostbare datalekken toeneemt als er gedwongen anders gewerkt moet worden. Breng daarom AVG opnieuw bij ieder team onder de aandacht, zodat er bijvoorbeeld geen klantgegevens op een USB-stick bij het huisvuil belanden.

Idee 5: Focus op de juiste klanten

In businessplannen zal er meestal aandacht zijn voor de grootste klanten. Alleen wil dat niet altijd zeggen dat dit ook de best betalende klanten zijn. Sterker nog in de huidige crisissituatie betekent een grote klant niet automatisch dat je er ook aan verdient. Om precies te weten welke klanten het meest aan de omzet bijdragen zijn er tegenwoordig door middel van PowerBI handige financiële rapportages te maken. Via een app heb je dan altijd en overal financieel inzicht.

Kunnen we meedenken met de plannen voor 2021?

Zo ja, neem dan via het contactformulier aan de rechterkant contact met ons op of bel op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur met 088-0700600. We zijn ervan overtuigd dat veel benoemde projecten een IT component zullen hebben.

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This