Selecteer een pagina
Hoe waarborgt Microsoft privacy in Teams
Hoe waarborgt Microsoft privacy in Teams

Organisaties vragen zich niet alleen af hoe ze Microsoft Teams het beste kunnen gebruiken, maar ook hoe ze zeker weten of dat veilig kan. Je wilt de privacy van iedereen waarborgen en dat onbevoegden geen toegang krijgen tot persoonlijke gegevens.

Lees ook: Microsoft Teams de komende zes maanden gratis beschikbaar (Engels)

Vanuit de cloud

Microsoft Teams is een oplossing die werkt vanuit de cloud, waardoor je als gebruiker voordelen hebt met functionaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit. We begrijpen tegelijkertijd dat er vragen zijn rondom privacy en beveiliging. Hoe houd je het beste controle over je gegevens, waar zijn je gegevens opgeslagen en hoe is de beveiliging geregeld?

ITON vindt het belangrijk je zo goed mogelijk te informeren over deze vragen. Microsoft hanteert zes basisbeginselen in al hun technologie. Daaronder vallen transparantie, beveiliging en rechtsbescherming. Daarmee houden ze zich aan de AVG/GDPR. Daarom zijn de onderstaande waarborgen van toepassing.

  • Microsoft houdt zich aan alle wetten en voorschriften die van toepassing zijn op de levering van de online diensten, inclusief toepasselijke wetgeving met betrekking tot het melden van een beveiligingsincident en de vereisten voor de bescherming van persoonsgegevens.
  • Jouw gegevens worden door Microsoft gebruikt voor het leveren van de dienst, functionaliteit, probleemoplossing en voor verbetering van de technologie. Microsoft volgt daarbij strikte geheimhoudingsverplichtingen.
  • Bij het bieden van online diensten gebruikt Microsoft gegevens van de klant of persoonsgegevens niet voor het profileren van gebruikers, adverteren of vergelijkbare commerciële doeleinden, of marktonderzoek gericht op het creëren van nieuwe functionaliteit, diensten of producten of andere doeleinden.
  • Microsoft implementeert en onderhoudt uitgebreide technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen om jouw gegevens te beschermen.
  • Microsoft is gecertificeerd op een groot aantal internationaal erkende standaarden en biedt uitgebreide auditrapportages en derden verklaringen. Denk daarbij aan ISO27001, 270017, SSAE18 SOC2, maar ook aan privacy standaarden zoals ISO27018 en ISO27701.

Feedback

Microsoft laat zich blijvend adviseren rondom beveiliging. Zo heeft feedback van klanten zoals het Nederlandse Ministerie van Justitie & Veiligheid geleid tot een wereldwijde uitrol van een aantal nieuwe privacy tools. Microsoft is momenteel de enige grote cloud aanbieder die dergelijke voorwaarden aanbiedt in zowel de Europese Economische Ruimte (EER), als daarbuiten.

Vragen?

Heb je vragen over de privacy en beveiliging van Microsoft Teams? Stuur deze dan in via het formulier aan de linkerkant of bel met 088-0700600 (op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur).

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This