Selecteer een pagina
Hoe veilig werken jouw medewerkers in het internetcafé?
Hoe veilig werken jouw medewerkers in het internetcafé?

“Vroeger was veilig werken eenvoudiger”, zou zomaar een uitspraak kunnen zijn van een IT manager. Er was namelijk één werkplek waar iedereen werkte; het kantoor. Bedrijfsapplicaties gebruikte je binnen de muren en vertrouwelijke klant- of bedrijfsdata bleven veilig achter een of meerdere firewalls. Hybride werken, vanaf thuis of ergens anders waar een internetverbinding is, zorgt voor nieuwe uitdagingen; je collega’s werken steeds vaker buiten de muren…

Beveiliging van eindpunten

Door de opmars van cloud computing is een veilige netwerkverbinding cruciaal geworden. Maar wat er ‘buiten’ gebeurt, kun je niet zelf beschermen. Vertrouwen hebben in de firewall van een datacenter dat lukt nog wel, maar andere externe netwerklocaties, zoals ‘free wifi’ in een internetcafé, zou je per definitie nooit moeten vertrouwen. Iets downloaden vanuit een SaaS-applicatie naar een client is namelijk niet per definitie veilig. Anderen kunnen ongemerkt met je meekijken, als je een onveilige verbinding gebruikt. Veilig hybride werken start daarom tegenwoordig met het beveiligen van eindpunten, zoals laptops, tablets en smartphones. De traditionele ‘firewall focus’ op het bedrijfsnetwerk is niet afdoende om veilig (samen)werken te garanderen is onze conclusie.

Conditional Access

Voorwaardelijke toegang (Conditional Access) is daarom nodig om gebruikers beslissingen te laten nemen waarmee het organisatiebeleid wordt afgedwongen. Dat betekent dat een gebruiker pas toegang krijgt als aan bepaalde criteria wordt voldaan. Wil je meer weten over voorwaardelijk toegang klik dan hier om meer te weten te komen van Azure AD, het nieuwe besturingsvlak op basis van identiteiten.

Hoe ITON helpt bij veilig werken

Security blijft mensenwerk en is een vast onderwerp op de agenda van onze Customer Succesmanagers. Gezamenlijk stellen we met jouw organisatie een modern beveiligingsbeleid op, die we vervolgens structureel up-to-date houden. Onze security experts nemen je op regelmatige basis mee in de ontwikkelingen, doormiddel van security workshops. Lees hier alles over onze Security Services. Daarnaast bieden we ook Managed Firewall als dienst aan, zodat je zelf geen zorgen hebt of een applicatie, printer, NAS of welk apparaat dan ook in een veilige omgeving werkt.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This