Selecteer een pagina

Voorkom hack aanvallen

Als iemand toegang weet te krijgen tot jouw bedrijfssystemen, kan hij of zij ook toegang krijgen tot vertrouwelijke bedrijfsdata.

Hoe kun je hack aanvallen voorkomen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: volledige digitale veiligheid is niet te garanderen. Je kunt het de cybercriminelen wel dusdanig lastig maken dat je geen interessant (en makkelijk) doelwit voor ze bent. Zowel op persoons- als op organisatieniveau is het belangrijk zo goed mogelijk beschermd te zijn tegen deze vorm van cybercrime.

Cybercrime en hacks waren al een vlucht aan het nemen, maar sinds de pandemie is het nog sterker toegenomen dan voorheen. Veel mensen werken thuis en de criminaliteit verplaatst zich mee naar het thuiskantoor of de keukentafel. Wees daarom waakzaam en zorg ervoor dat jij en jouw organisatie zo goed mogelijk voorbereid en beschermd zijn. Hacks zijn een probleem voor zowel kleine als grote organisaties.

Waarom moet ik hacken serieus nemen?

Wellicht ben jij een van de personen die over gehackt worden altijd zegt: dit overkomt mij echt niet. Een gevaarlijk uitspraak om te doen, want zodra de cybercriminelen jou in het vizier hebben, is het lastig om ze af te weren. Je hoeft bovendien geen computer- of internetaansluiting te hebben om slachtoffer te worden van cybercriminelen. De meeste bedrijfssystemen, moderne auto’s en chipkaarten zijn ook vatbaar voor cybercriminaliteit.

Biedt de ITON Baseline voor Informatiebeveiliging het antwoord tegen cybercrime?

Jazeker! Om ook op deze bedreiging een antwoord te kunnen geven hebben wij de ITON Baseline voor Informatiebeveiliging (IBI) ontwikkeld. Met deze baseline kiezen we voor een integrale aanpak waarmee op een praktische wijze invulling wordt gegeven aan de informatieveiligheid binnen jouw organisatie.

Iedereen is doelwit

In 2019 kreeg 22,3% van de Nederlanders te maken met cybercrime. Het werkelijke aantal ligt nog veel hoger. Niet iedereen heeft namelijk door dat ze gehackt zijn of doen er aangifte van. Daarnaast zijn er ook veel niet succesvolle pogingen. De kans is dus groot dat jij ook een keer doelwit bent geweest. Vooral in de eerste helft van 2020 is een explosieve stijging te zien van cybercrime. Er werden in die periode zelfs meer cybercrime aanvallen dan woninginbraken gemeld.

Wat kunnen de gevolgen zijn

Een groot deel van de organisaties die gehackt zijn geeft aan vooral financiële gevolgen te ondervinden van het hacken. Hackers kunnen op een directe manier je geld afhandig maken, maar het kan ook invloed hebben op je bedrijfsprocessen. Daardoor kun je mogelijk je bedrijf niet meer runnen en dat resulteert vanzelfsprekend in omzetverlies. Mogelijk dekt je verzekering een groot gedeelte daarvan, maar dat is meestal een langdurig en inspannend proces.

Ook nemen je kosten toe nadat je gehackt bent. Wanneer je van tevoren had geïnvesteerd in het zo goed mogelijk voorkomen van hacks was je minder geld kwijt geweest, dan wanneer je de schade moet herstellen nadat je gehackt bent. Bovendien moet je daarna alsnog upgraden om volgende aanvallen te kunnen afweren. Het komt haast nooit voor dat een organisatie de volledige schade weet te herstellen, waardoor voorkomen dus zeker beter is dan genezen.

Wat je zeker niet wilt hebben is dat belangrijke informatie over je organisatie op straat komt te liggen door hackers. Hackers kunnen bedrijfsgeheimen stelen en de concurrentie daarvan laten profiteren. De data van je klanten zijn daarnaast voorgoed verdwenen als je geen goede back-up hebt. De gevolgen van hacking kunnen variëren van klein ongemak tot het verliezen van je organisatie.

Reputatieschade

Niet alleen kan hacken financiële gevolgen hebben (indirect en direct), maar ook je imago lijdt eronder. Nieuwe klanten staan na een dergelijk voorval minder te trappelen om met je samen te werken. Klanten kunnen huiverig zijn geworden voor de beveiliging van je bedrijf. Vertrouwen komt in dit geval te voet en gaat te paard. Vooral als klantgegevens bij de hack betrokken zijn. Bedrijven zijn bovendien verplicht om klantgegevens te beschermen. Als blijkt dat je niet de juiste maatregelen genomen hebt, zorgt dat eveneens voor financiële schade.

Aantoonbaar resultaat

Op het gebied van informatiebeveiliging heeft ITON jarenlang ervaring en speciaal het ITON Baseline voor Informatiebeveiliging (IBI) ontwikkeld. Een oplossing die ervoor zorgt dat jij voortaan zo goed mogelijk beschermd tegen hacking en de mogelijke gevolgen daarvan.

Als eerste op de hoogte rondom security?

Ontvang als eerste al onze security updates in je mail!

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This