Selecteer een pagina
Handig! Het Microsoft Ignite 2021 Book of News
Handig! Het Microsoft Ignite 2021 Book of News

Microsoft Ignite is het jaarlijks terugkerende evenement van Microsoft waar de belangrijkste aankondigingen gedaan worden. Dit jaar was er sprake van een online evenement. De belangrijkste nieuwsitems van Microsoft Ignite 2021 staan beschreven in een interactief “Book of News”.

Enkele highlights

  • Microsoft Loop is een nieuwe app die een krachtig en flexibel canvas combineert met draagbare componenten die vrij bewegen en synchroon blijven in alle Microsoft 365-apps, waardoor teams samen kunnen denken, plannen en creëren. Microsoft Loop bestaat uit drie kernelementen: Loop-componenten (voorheen Fluid-componenten), Loop-pagina’s en Loop-werkruimten. Deze elementen zijn gebouwd op het open-sourceplatform Fluid Framework en bieden realtime samenwerking op grote schaal. Microsoft Loop-componenten worden de komende maanden als preview uitgerold in Microsoft 365-apps, zoals Microsoft Teams, Outlook en OneNote, en meer Microsoft Loop-functionaliteiten zullen volgen.
  • Azure Stack HCI op infrastructuurniveau omvatten updates: GPU-inschakeling voor AI/machine learning, soft kernel reboot, thin provisioning en dynamische CPU-mogelijkheden. Updates op beheerniveau omvatten bewaking van meerdere clusters, de mogelijkheid om virtuele machines (VM’s) te maken en te beheren vanuit de Azure-portal en beheerd gastbesturingssysteem binnen VM’s. Op beveiligingsniveau is de serverkern nu opgenomen in alle Azure Stack HCI-geïntegreerde systemen om basisbeveiliging te bieden tegen huidige en toekomstige bedreigingen.
  • Azure Virtual Desktop voor Azure Stack HCI, nu beschikbaar om te testen.
  • Algemene beschikbaarheid van de Dv5 en Ev5 Azure Virtual Machine, die tot 15% betere prestaties leveren voor de meeste workloads en tot 96 vCPU’s kunnen schalen. Deze werken goed voor de meeste algemene computerworkloads, inclusief e-commercesystemen. Nieuwe Dasv5 en Easv5 Azure Virtual Machines, die zijn gebaseerd op de 3e generatie AMD EPYC7763v.
  • Met de introductie van Mesh voor Microsoft Teams staat de volgende ontwikkeling voor 2D- en 3D-ervaringen te wachten. Mesh voor Microsoft Teams maakt nieuwe ervaringen mogelijk met gepersonaliseerde avatars. Met gepersonaliseerde avatars kunnen gebruikers hun aanwezigheid in vergaderingen behouden zonder camera’s aan te zetten.
  • Samenwerken buiten organisatiegrenzen met Microsoft Teams. Gedeelde kanalen kunnen worden gedeeld met individuen en teams in meerdere organisaties.
  • Microsoft Defender for Business is een nieuwe oplossing voor eindpuntbeveiliging, binnenkort beschikbaar om te testen.

Waar vind je alle updates van Microsoft Ignite 2021 terug?

Alle actuele Microsoft updates in het handige Microsoft Ignite 2021 “Book of News” kun je via deze link terugvinden.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This