Selecteer een pagina
Gebruik Internet Explorer niet als standaardbrowser
Gebruik Internet Explorer niet als standaardbrowser

Bij ITON zien we dat veel organisatie Internet Explorer nog gebruiken als standaardbrowser. Wij adviseren dat niet meer te doen en dus gebruik te maken van alternatieve browsers. Microsoft ziet Internet Explorer namelijk niet meer als internet browser, maar als oplossing voor bepaalde legacy applications.

Geen ondersteuning nieuwe webstandaarden

Door de jaren heen heeft Microsoft zijn Internet Explorer gebouwd voor simpliciteit en om compatible te zijn met alle beschikbare (web)applicaties, dit ging ten koste van nieuwe technieken en beveiliging. Microsoft, met Internet Explorer, ondersteunt geen nieuwe webstandaarden. Hoewel veel sites prima werken, zijn ontwikkelaars tegenwoordig gewoon niet meer aan het testen voor Internet Explorer, zij zijn aan het testen op moderne browsers.

Om deze reden heeft Microsoft een ander pad gekozen en een nieuwe browser geïntroduceerd: Microsoft Edge. Dit is de browser voor de toekomst en daarom wordt Internet Explorer alleen nog als compatibiliteitsoplossing ingezet voor de legacy applicaties, welke voor Internet Explorer gebouwd zijn en niet geschikt zijn voor de moderne browsers.

Bron: https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-it-pro-blog/the-perils-of-using-internet-explorer-as-your-default-browser/ba-p/331732

Waarschuwing voor actief aangevallen lek

Microsoft waarschuwt voor een actief lek in Internet Explorer. Deze wordt gebruikt om gebruikers aan te vallen en een beveiligingsupdate is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar (verwachting is 11 februari). In het ergste geval neemt een kwaadwillende aanvaller het volledige systeem over. Je kunt al slachtoffer worden bij het bekijken van een kwaadaardige of gecompromitteerde website of bij het te zien krijgen van een besmette advertentie.

Het beveiligingslek zit in Internet Explorer 9, 10 en 11. De aanvaller kan via het lek een willekeurige code uitvoeren met rechten van de ingelogde gebruiker. Ondanks dat er geen beveiligingsupdate beschikbaar is op dit moment, kun je wel maatregelen nemen. Daarvoor moet toegang tot het bestand JScript.dll worden beperkt. Dit kan voor een verminderde functionaliteit van de browser zorgen.

Alternatieven

Deze maand heeft Microsoft de nieuwe Edge, op basis van Chromium, uitgebracht. Deze nieuwe, mooie en snelle browser is geoptimaliseerd voor Windows 10 en gericht op jouw privacy. Met Google Chrome en Mozilla FireFox zijn er ook andere goede alternatieven op de markt. Vragen over het gebruik van Internet Explorer? Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This