Financiële voordelen van een cloud oplossing

Organisaties maken steeds vaker gebruik van programma's vanuit de cloud. Op die manier spelen ze onder andere in op variabele drukte. Toch blijft de belangrijkste overweging de kosten. Omdat veelal alleen wordt gekeken naar de kosten van een cloud oplossing, zetten wij de kosten op een rijtje die je bespaart door in de cloud te werken. Je bent niet alleen flexibel en effectief, maar ook financieel zitten voordelen aan de cloud.

Aanpassingsvermogen

Met werken in de cloud vergroot je het aanpassingsvermogen van jouw organisatie. Het goed aanvoelen van de klant is vanzelfsprekend van toegevoegde waarde. Het is dan ook belangrijk flexibel te zijn.

Ander gebruik van ruimte

Met werken in de cloud bespaar je ruimte. Bij data 'on premises' ben je afhankelijk van een IT-infrastructuur. Voor organisaties met gebrek aan ruimte is het lastig een geschikte plek voor de IT-infrastructuur te vinden. Vooral op dure plekken, waar elke vierkanter meter geld kost, is ruimte van belang.

Voor organisaties is het daarom handig voor de cloud te kiezen. Met een cloud oplossing bespaar je ruimte die gebruikt kan worden voor extra werkplekken, terwijl je die anders nodig had voor je IT-infrastructuur. Je bespaart met de cloud niet alleen op ruimte, maar ook op energie, bekabeling, koeling en onderhoud.

Gemakkelijker in beheer

Bij een IT-infrastructuur kun je te maken krijgen met storingen of problemen bij verandering van de infrastructuur. Storingen of problemen zijn meestal de oorzaak van een lagere productiviteit, gemiste deadlines en ontevreden klanten. Cloud is dé oplossing om dit te voorkomen.

Bij een cloud oplossing zijn de benodigde middelen direct beschikbaar, zonder dat je na hoeft te denken over dingen zoals de bandbreedte en het over en weer verzenden van bestanden. Door voor de cloud te kiezen, bespaar je tijd en dus ook geld.

Stand-by

Bij een cloud oplossing betaal je alleen voor de dingen die je ook echt gebruikt. Wanneer je een IT-infrastructuur niet vaak gebruikt, blijf je toch betalen voor de ruimte, het koel houden van de ruimte en het kost geld de infrastructuur draaiende te houden.

Tijd

Organisaties hebben vrijwel altijd een gebrek aan tijd. Met het kiezen voor een cloud oplossing kunnen projecten veel sneller worden opgelost. Met cloud maak je dus tijd vrij voor andere zaken binnen de organisatie.