Selecteer een pagina
Een toekomstbestendige IT? Elimineer complexiteiten!
Een toekomstbestendige IT? Elimineer complexiteiten!

Organisaties moeten agile zijn; in staat zijn om zich razendsnel aan te passen aan plotseling veranderende marktomstandigheden. Dat aanpassen wordt een stuk eenvoudiger als processen eenvoudig en overzichtelijk zijn, zo simpel is het. De realiteit is echter dat dit in veel gevallen niet zo is. In die gevallen is het zinvol om serieus na te gaan denken over een hyperconverged infrastructuur.

Het ontstaan van complexiteiten

IT was in het verleden voor velen iets wat je niet geheel zelfstandig kon doen. Er werd vertrouwd op verschillende leveranciers elk met hun eigen deeloplossingen. IT was daardoor ook kostbaar. Complexiteiten ontstonden door het verplicht moeten beheren van losse servers, applicaties en opslagcapaciteit al dan niet met behulp van externe datacenters. Deze traditionele IT infrastructuren, die bij veel organisaties nog bestaan, zijn ontworpen om zogenaamde SAN-modellen (Storage Area Network) en NAS-modellen (Network-Attached Storage) te supporteren. Er zijn speciale netwerkapparaten, ethernetswitches, allerlei beveiligingssystemen en vooral mankracht voor nodig. Vele onsite specialisten zijn er dagelijks druk mee, terwijl dat tegenwoordig niet meer nodig is.

Weg met complexiteiten! Kies voor hyperconverged

,Daar waar IT in het verleden onbewust zorgde voor het creëren van complexiteit is het nu juist de IT die zorgt voor de gewenste vereenvoudiging. Door gebruik te maken van slimme, vooraf geconfigureerde bouwstenen wordt het inrichtingsproces bij een geconvergeerde infrastructuur, al een stuk eenvoudiger. Hyperconverged gaat nog een stap verder en wil zeggen dat de noodzakelijke IT infrastructuur wordt gecombineerd tot één groot cluster en daardoor ook door één hypervisor gemonitord en beheerd kan worden. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van virtuele servers en software gedefinieerde opslag vereist hyperconverged ook minder opslag, waardoor kostenvoordelen ontstaan.

Hyperconverged start met het anders willen doen

Bij het vernieuwen van een IT omgeving gaan we altijd samen weer terug naar de basis. Wat is noodzakelijk, slim en zorgt voor vereenvoudiging in beheer? Dat is bij elke klant verschillend, maar de gezamenlijke bereidheid moet er zijn om echt met een schone lei te beginnen. Zo heeft ITON de agrarische coöperatie AgruniekRijnvallei laten overstappen op de hyperconverged infrastructuur VxRail van Dell EMC. Niet alleen het IT beheer is sterk vereenvoudigd en is de stabiliteit verbeterd, ook is het energiegebruik sterk gereduceerd. Dat komt omdat zowel het ERP systeem, de Citrix-omgeving, de kantooromgeving als storage (opslag) zijn ondergebracht op de VxRail en niet meer als losstaande componenten door allerlei mensen beheerd en gemonitord hoeven te worden vanaf allerlei verschillende systemen. Dat is wat wij onder eenvoud verstaan.

Meer weten?

Bekijk de inspirerende klantcase van AgruniekRijnvallei of neem voor vereenvoudiging van de IT infrastructuur vrijblijvend contact met ons op.

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This