Selecteer een pagina
Een fileserver? Dat is iets uit de pre-corona periode…
Een fileserver? Dat is iets uit de pre-corona periode…

Nog niet eerder is het zo belangrijk geweest om na te denken over de manier waarop we informatie met elkaar delen, omgaan met bestanden en op een veilige manier samenwerken. Past de fileserver, die geïnstalleerd staat op de plek waar je nu nog nauwelijks werkt, nog wel in deze tijd? Wij denken van niet.

“Een ogenblik geduld alstublieft”

Wij zien erg veel bedrijven die via een remote desktop oplossing werken. Als dat zo is dan zitten organisaties vast aan een dure oplossing en moeten gebruikers vaak wisselen tussen de lokale werkplek en de virtuele werkplek. Ook is meerdere keren inloggen vaak een irritatie. Organisaties die VPN gebruiken lopen de kans dat zij moeten wachten op hun applicaties of bestanden, omdat de bestaande infrastructuur nooit gebouwd is om zoveel collega’s vanaf thuisadressen toegang te geven. “Een ogenblik geduld alstublieft….”

Versieproblemen

Het grote nadeel is dat er niet tegelijkertijd aan een versie kan worden samengewerkt met een fileserver. Nu teamleden van elkaar gescheiden zijn is dat juist extra belangrijk. Daarom worden er allerlei versies van het document per e-mail uitgewisseld, zonder zeker te weten wat de laatste versie is.

Versnipperde privacygevoelige informatie

In veel gevallen blijkt dat er slecht nagedacht is over het beschermen van privacygevoelige informatie op een fileserver. De kans dat medewerkers- of klantgegevens op een thuiswerkplek rondslingeren is zeker aanwezig. Als de systeembeheerder overigens niet de juiste updates uitvoert is de fileserver of netwerkschijf op kantoor ook eenvoudig te hacken door cybercriminelen.

Er kan anders gewerkt worden

Veel organisaties denken gebonden te zijn aan hun fileserver. Dat klopt misschien ook wel, omdat er jarenlang op een bepaalde manier informatie is opgeslagen. Daarom helpen wij stapsgewijs om op een moderne manier te zorgen voor een logisch en veilig raamwerk.

Migreer juist nu

Moderne fileopslag betekent dat persoonlijke bestanden naar OneDrive gemigreerd worden. Aan afdelingsbestanden werk je samen in Microsoft Teams, natuurlijk in één versie die voor iedereen duidelijk is. Alles wat voor de organisatie van belang is om te bewaren wordt verhuisd naar een SharePoint bibliotheek, desgewenst voorzien van de juiste rechtenstructuren.

Al snel zal blijken dat de fileserver achterhaald is. Je profiteert daarnaast van de snelheid waarmee in de Cloud wordt samengewerkt. Het wachten op thuiswerkplekken is verleden tijd, zolang er maar een goede verbinding aanwezig is.

Je hoeft niet alles zelf te doen

ITON biedt bovenop de moderne fileopslag het beheerpack moderne fileopslag aan, waarin we deze taken uit handen nemen van jouw IT afdeling. Hierdoor kunnen zij zich richten op de zaken die belangrijker zijn, terwijl wij onze expertise en jarenlange ervaring inzetten om jouw moderne samenwerking zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Ben jij er ook klaar voor om afscheid te nemen van jouw fileserver?

Neem dan contact met ons op of lees hier aanvullende informatie over moderne fileopslag.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This