Selecteer een pagina
E-mailveiligheid bij vitale organisaties niet op orde; hoe zit het bij jou?
E-mailveiligheid bij vitale organisaties niet op orde; hoe zit het bij jou?

Uit onderzoek van Zembla en de Internet Cleanup Foundation blijkt dat 43 van de 100 onderzochte vitale bedrijven hun e-mail onvoldoende beschermd hebben. Daardoor zijn ze niet voldoende beschermd tegen cybercriminaliteit.

Tijdens de screening bleek dat meer dan veertig organisaties kwetsbaar zijn en moeten oppassen voor phishing, spoofing en ransomware. Voor het onderzoek hanteerden ze de criteria en adviezen van het Forum Standaardisatie en het Nationaal Cyber Security Centrum.

Ze hebben daarbij gekeken naar de implementatie en strikte configuratie van de e-mailveiligheidsstandaarden DMARC, DKIM en SPF. Bij 43 van de 100 bedrijven ontbrak minstens één van de drie veiligheidsstandaarden, of was deze onvoldoende geconfigureerd.

Is jouw informatieveiligheid op orde?

Weet jij zeker of jouw informatieveiligheid wel op orde is? Om antwoord te kunnen geven op deze vraag hebben wij de ITON Baseline voor Informatiebeveiliging (IBI) ontwikkeld. Met deze baseline kiezen we voor een integrale aanpak waarmee op een praktische wijze invulling wordt gegeven aan de informatieveiligheid binnen jouw organisatie.

Wil je vrijblijvend – in een half uur – kennismaken met de principes van IBI en ontdekken welke stappen jij kunt zetten op het gebied van informatieveiligheid? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier en we plannen zo snel mogelijk een geschikt moment met je in.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This