Selecteer een pagina
3 redenen waarom datacenter migratie het waard is
3 redenen waarom datacenter migratie het waard is

Data zijn een van de belangrijkste middelen van een moderne organisatie geworden. Steeds meer organisaties vertrouwen op het verzamelen en analyseren van data om belangrijke beslissingen te nemen.

Gezien het belang van data is het opslaan van data ook belangrijker dan ooit. Dit is een van de redenen dat datacenter migratie een belangrijke keuze is. Hoewel datacenter migratie misschien intimiderend klinkt en mogelijk problemen kunnen ontstaan, heeft datacenter migratie wel degelijk interessante voordelen voor een organisatie.

Kosten besparen

Hoewel de initiële investering in een datacenter migratie misschien anders doet vermoeden, kun je op de langer termijn zeker geld besparen met datacenter migratie. Een datacenter kost geld, dat is voor elke organisatie hetzelfde. Het afschrijven van hardware, getraind personeel, huur van een locatie en de energierekening zijn een aantal kosten waar we rekening mee moeten houden bij een datacenter. Alleen op de energierekening kun je al flink besparen. Een verouderd datacenter gebruikt tot 100 keer zoveel energie als een kantoorgebouw met dezelfde omvang.

Een datacenter migratie geeft aan waar data dubbel wordt opgeslagen, waar onnodige back-ups worden bewaard en zorgt ervoor dat data en processen optimaal worden benut. Het verwijderen van onnodige data betekent dat er meer ruimte beschikbaar is op de server(s). Dit zou kunnen betekenen dat je minder serverruimte nodig hebt, minder servers hoeft te beheren of minder fysieke ruimte nodig hebt.

Betere beveiliging

Een datacenter migratie naar een nieuw systeem is de snelste manier om te garanderen dat jouw data veilig is. Data migreren naar een geüpdatet of gemoderniseerd datacenter, of het nu een fysiek datacenter is of een cloud oplossing, betekent dat je de nieuwste beveiligingsprocedures hebt.

Gezien het steeds groter wordende belang van data is het beveiligen ervan essentieel. Met een datacenter migratie heb je een perfect moment om de huidige beveiligingsprotocollen en procedures onder de loep te nemen. Een kritische analyse van de sterke en zwakke punten van jouw dataveiligheid is een uitstekende eerste stap in het tegengaan van een datalek of een inbraak op jouw systeem.

Efficiënter werken

De wildgroei van data kan zeker tot problemen leiden binnen een organisatie. Als de organisatie sneller groeit dan de opslagcapaciteit voor de data, dan kan dit leiden tot ‘tijdelijke’ oplossingen. Dat zijn oplossingen die het uiteindelijke proces alleen lastiger maken en er op die manier voor zorgen dat organisaties en medewerkers minder efficiënt kunnen werken.

Migreren en samenvoegen van data vereist zowel een goede planning als een duidelijke evaluatie van het gebruikte proces. Juist omdat er moet worden gekeken naar alle IT processen is het mogelijk om bestaande onlogische beslissingen en inefficiënte processen onder de loep te nemen. Problemen die voorheen onopgemerkt bleven of te lastig leken om op te lossen, komen zo weer aan het licht.

Een goed geplande en uitgevoerde datacenter migratie kan de complete werkomgeving van een organisatie veranderen. Deze veranderingen kunnen langdurige effecten hebben op de dagelijkse efficiëntie en algemene bedrijfsprocessen en procedures.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This