Selecteer een pagina
Dit gaat er veranderen met Microsoft Teams 2.0
Dit gaat er veranderen met Microsoft Teams 2.0

De aangekondigde komst van Windows 11 zorgt ook voor veranderingen aan Microsoft Teams. Microsoft spreekt zelf van een 2.0 versie. Deze versie staat vooral in het teken van het vergroten van het gebruiksgemak van de razend populaire applicatie. De Teams 2.0 versie zal ook beschikbaar zijn voor Windows 10 gebruikers.

Snelheid neemt toe

Misschien wel de belangrijkste update is dat de snelheid van Teams gaat toenemen. Teams 2.0 maakt gebruik van een andere engine en zal naar verwachting maar de helft van het werkgeheugen in beslag nemen ten opzichte van de oude versie. De snelheid gaat daarmee flink verbeteren en het werkt straks ook beter op apparaten met minder resources, zonder dat het ten koste gaat van de prestaties van die apparaten.

Ook het geheugengebruik van de Teams 2.0 versie daalt ten opzichte van de huidige versie en de algehele prestaties zijn verbeterd. Microsoft Teams 2.0 zal direct starten, zonder dat het kans heeft om vast te lopen op het laadscherm. Dit komt dankzij de Microsoft Edge-achtergrondprocessen en WebView-integratie.

Betere beschikbaarheid

Microsoft is ondertussen ook bezig om Microsoft Teams beschikbaar te krijgen op meer apparaten. Daarmee richt de populaire tool zich vooral op de consumenten. Qua uiterlijk zal er niet veel veranderen aan de applicatie.

Chatfunctie in taakbalk

De nieuwste versie van Windows krijgt de chatfunctie van Teams in de taakbalk verwerkt. De functie opent zich zoals het startmenu, dus niet als een los venster. Als gebruiker start je een gesprek daar op het chat-icoon in de taakbalk te klikken.

Lees hier meer over de chatfunctie van Teams in Windows 11.

chatfunctie teams in taakbalk

Meer weten?

Over enkele weken verwachten we van Microsoft de formele aankondiging van Teams 2.0. Wil je ondertussen meer weten over de mogelijkheden van de applicatie? Neem dan contact met ons op of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief en blijf actief op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Leo van de Haar

Leo van de Haar

Consultant

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This