Selecteer een pagina
Deze innovaties komen naar Microsoft Teams
Deze innovaties komen naar Microsoft Teams

De ontwikkeling van Microsoft Teams staat nooit stil. Dat bleek ook weer tijdens Microsoft Ignite 2021. Microsoft heeft tal van innovaties voor gebruikers op de planning staan. Ga er goed voor zitten, want we nemen ze hieronder met je door.

 

Mesh geeft vergaderingen een nieuwe dimensie

Mesh zorgt voor een nieuwe 2D en 3D vergaderervaring voor Microsoft Teams met gepersonaliseerde avatars en virtuele ruimtes. Dit is bedoeld om de kloof tussen fysieke en digitale werelden te verkleinen. Gebruikers kunnen gesprekken interactief maken en zich uiten met behulp van live reacties via avatars. Organisaties kunnen bovendien virtuele ruimtes gebruiken die lijken op fysieke ruimtes. Gebruikers kunnen in die ruimtes naadloos gebruikmaken van hun bestaande documenten, presentaties en inhoud van Microsoft 365. Dankzij Mesh krijgen gebruikers van Teams meer mogelijkheden en flexibiliteit om verbinding te maken en samen te werken.

Nieuwe functies in Teams vergaderingen

Teams besteedt met updates ook aandacht aan de gebruikerservaring tijdens vergaderingen. De onderstaande punten zijn begin 2022 beschikbaar.

  • Het wordt makkelijker om duidelijkheid te scheppen voorafgaand aan een vergadering door rollen toe te wijzen vanuit het planningsformulier. Zo weten deelnemers van tevoren wat van ze verwacht wordt.
  • Gebruikers kunnen gaan zien wie als eerst zijn hand heeft opgestoken.
  • Het wordt eenvoudiger om je tijdens een vergadering af te sluiten voor andere zaken. Het wordt mogelijk alle meldingen te dempen, zodat je je volledig kunt concentreren op de vergadering.
  • Ook de ervaring op de mobiel gaat veranderen. Steeds meer mensen nemen met een mobiel deel aan een vergadering. Daarom verandert Microsoft de interface op een manier zodat de belangrijkste acties het beste zichtbaar zijn op de mobiel.
Rollen toepassen met Microsoft Teams

Gedeelde kanalen en chatten met andere bedrijven

Met Teams Connect wordt het nog makkelijker om met mensen buiten je organisatie samen te werken. Teams Connect zal in het eerste kwartaal van 2022 te testen zijn. Dit zijn de twee grootste veranderingen:

  • Gedeelde kanalen kunnen na de update eenvoudig worden gedeeld met individuen en teams van meerdere bedrijven. Dankzij deze verbetering kun je vergaderingen plannen, in realtime samenwerken en kanalen delen met maximaal 50 teams en zoveel bedrijven als wenselijk is.
  • Via Teams kun je met iedereen chatten die een persoonlijk Teams account heeft. Dat kan dankzij Teams Connect ook met accounts buiten je organisatie. Je kunt elke Teams gebruiker uitnodigen om te chatten via een e-mailadres of telefoonnummer, terwijl je tegelijkertijd binnen het beveiligings- en nalevingsbeleid van je organisatie blijft.

Chatverbeteringen

Ook de chatervaring in Microsoft Teams gaat veranderen. Hieronder een greep uit de veranderingen die op de planning staan:

  • Je krijgt de mogelijkheid om met jezelf te chatten. Dit is een plek waar alleen jij toegang toe hebt en je eenvoudig aantekeningen, ideeën en andere herinneringen kunt plaatsen. Je kunt daarmee bijvoorbeeld voorkomen dat je te vroeg een incompleet bericht naar iemand stuurt.
  • Je kunt zelf gaan bepalen hoeveel chatberichten je op je scherm ziet. Daardoor hoef je minder te scrollen door bijvoorbeeld 50% meer berichten op je scherm te plaatsen.
  • Om nog meer je eigen stijl van communiceren te kunnen hanteren komen er meer dan 800 nieuwe 3D-emoji’s beschikbaar. Op dit moment zijn dat er nog maar zes.
  • Het gaat mogelijk worden om een chatbericht in te plannen. Daardoor kun je berichten verzenden op momenten dat het jou uitkomt.

Meer weten?

Wil je meer weten over de toekomst van Microsoft Teams of heb je andere vragen over het platform? Gebruik dan het contactformulier en een specialist voorziet je zo snel mogelijk van een passend antwoord.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This