Selecteer een pagina
De voordelen van Azure voor jouw organisatie
De voordelen van Azure voor jouw organisatie

Microsoft Azure is hard op weg marktleider in de publieke cloud te worden. Omdat niet alle organisaties direct overtuigd zijn dat dit platform het beste voor ze is, zetten wij 10 voordelen van Azure voor je op een rij.

Waarom Microsoft Azure?

Steeds meer organisaties stappen over op de cloud en dat aantal groeit in hoog tempo. Sommigen kiezen voor een hybride cloud oplossing, anderen gaan volledig over op de cloud. Uiteraard zijn ook andere Infrastructure as a Service (Iaas) opties beschikbaar. Toch staat bij praktische oplossingen Microsoft Azure bovenaan. Hieronder de 10 voordelen.

#1 Flexibel met Azure

Met Microsoft Azure ontwikkelen organisaties zich sneller dan organisaties die alleen een on-premises oplossing hebben. Azure geeft sneller feedback bij het ontwikkelen van applicaties én processen zijn sneller te herhalen.

Daardoor kunnen organisaties sneller technologieën uitproberen en een oplossing vinden die bij hun doelstellingen past. Je hebt dus geen grote uitgaven nodig of hoeft geen complexe infrastructuur in te richten voor het bekijken van een nieuwe productcycli. Dit is belangrijk om sneller te kunnen groeien.

#2 Microsoft Azure is snel

Snel schakelen is essentieel om de concurrentie voor te blijven. De snelheidsvoordelen van Azure zitten in drie kerngebieden: implementatie, operation en schaalbaarheid. Een on-premises oplossing komt vrijwel nooit in de buurt bij de voordelen van Azure op dat gebied.

#3 Innovatie

De applicaties zijn snel uit te rollen op Microsoft Azure. Veranderingen worden zonder onderbrekingen doorgevoerd. Voor ontwikkelaars is Azure daarom een ideaal platform om nieuwe ideeën te bedenken en nieuwe functionaliteiten toe te voegen.

#4 Veilig

Gebruikers kunnen veilig en gemakkelijk inloggen. Met Azure Single Sign-On heb je als gebruiker eenvoudig toegang tot alle belangrijke programma’s en platformen, zonder dat je daarvoor verschillende wachtwoorden moet onthouden. Bovendien is het risico op hacken minder groot en kun je locatie-en apparaatspecifieke beveiliging implementeren.

#5 Wereldwijd bereik

Voor meerdere klanten van ITON is het belangrijk dat medewerkers over de hele wereld toegang hebben tot hun data. Dat is voor bedrijven met een eigen datacenter moeilijker te realiseren. Azure heeft als voordeel dat het zich aanpast aan de prestatie- en gebruikseisen van dat moment. Een IT-architect hoeft de omgeving niet constant te monitoren. Die kan zich richten op zijn kerndoelen. De eindgebruiker kan altijd en overal werken. Dit is een optie voor het MKB en multinationals.

#6 Selfservice platform

Microsoft Azure biedt een IaaS oplossing. Dat betekent dat organisaties virtueel gebruikmaken van servers, opslag, netwerk en andere elementen van een datacenter infrastructuur. Op die manier is het eenvoudig om schaalbaar te blijven. De gebruiker beheert rechtstreeks de besturingssystemen en applicaties. Je eigen interne datacenter is uit te breiden met Azure. Je voegt eenvoudig extra capaciteit toe als het aantal gebruikers groeit en het gebruik van de applicatie toeneemt. Zorgen maken over je servercapaciteit behoort met Azure tot het verleden.

#7 Snellere data transfer

Via Import/Export van Microsoft Azure kun je grote hoeveelheden data overzetten. Ook met Blob Storage kun je grote hoeveelheid data overzetten naar een Azure datacenter. Blob Storage is een dienst voor het opslaan van grote hoeveelheden ongestructureerde objectgegevens zoals binaire gegevens of tekst. Dat doe je door data vanaf harde schijven naar Blob Storage te exporteren of vanuit Blob te importeren naar een lege harde schijf. Tijdens het gehele import/export proces zijn de gegevens versleuteld.

#8 Compliance met Azure

Organisaties willen niet continu te hoeven denken of hun data en oplossingen wel aan de branchespecifieke of locatiegebonden beleidslijnen voldoet. Zij focussen zich het liefst op de bedrijfsresultaten.

Microsoft is constant innovatief en biedt platformen aan die aan compliance voldoet. Het lastige werk is al door Microsoft gedaan. Vooral in sectoren waar de GDPR en het beleid rondom persoonsgegevens extra belangrijk is. Microsoft biedt met Azure verschillende oplossingen met betrekking tot compliance.

#9 Azure kan overal gebruikt worden

Volgens experts is een hybride cloud oplossing voor de meeste organisaties het beste. Vanuit dat oogpunt heeft Microsoft een Azure Stack oplossing ontwikkeld. Met Azure Stack heb je de controle die een eigen datacenter met zich meebrengt in combinatie met de flexibiliteit van de public cloud. Daarnaast hebben Azure Stack en Azure een gestandaardiseerde architectuur met DevOps tools, modelapplicaties en portals. Jij bepaalt zelf waar de data komt te staan.

#10 Aanpassen aan jouw wensen

Azure biedt een API beheerplatform die zich aanpast aan jou. Het maakt veilig verbinding met back-endservices en kan overal worden gebruikt. Het maakt niet uit of je API draait op Azure of een andere dienst. Azure API Management is wereldwijd beschikbaar en kan op aanvraag worden opgeschaald zonder onderbreking.

Meer weten?

Wil jij meer weten over Microsoft Azure of een overstap naar de cloud? Neem dan contact met ons op en wij vertellen je alles over de voordelen en mogelijkheden voor jouw organisatie.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This