Selecteer een pagina
De hybride werkparadox na een pandemie
De hybride werkparadox na een pandemie

Gelukkig is onze maatschappij weer open, maar op het gebied van werken is er blijvend iets veranderd. Het hybride werken, thuis, onderweg of op kantoor, is bijna overal geaccepteerd. Toch ontstaat er volgens Microsoft een hybride werkparadox; het zijn twee zaken die werknemers graag willen maar op het eerste gezicht moeilijk met elkaar te verenigen zijn. Dat vraagt om uitleg:

Op afstand versus persoonlijk

De hybride werkparadox komt erop neer dat werknemers zeggen dat ze flexibelere opties voor werken op afstand willen. Maar tegelijkertijd willen ze ook meer persoonlijk samenwerken; mensen hebben elkaar gemist. Microsoft deed onderzoek met de jaarlijkse Work Trend Index onder meer dan 30.000 mensen in 31 verschillende landen, waar dit drie bevindingen uit zijn:

  1. 73 % van de werknemers zegt flexibele opties voor werken op afstand te willen.
  2. 67% van de werknemers wil meer persoonlijke samenwerking in hun teams na de pandemie
  3. 80% van de managers zegt dat ze na de pandemie flexibeler werk verwachten door het thuisbeleid.

IT uitdagingen van de hybride werkparadox

Mensen die verantwoordelijk zijn voor IT-beheer zijn in veel gevallen niet te benijden.

Hoe anders ziet het eruit als het IT-team niet in de buurt is van medewerkers die hulp nodig hebben? Maar er zijn meer uitdagingen. Nieuwe medewerkers moeten worden aangenomen, gedistribueerde teams moeten worden verbonden, gespecialiseerde workloads moeten worden ingeschakeld en nieuwe projecten worden opgeschaald.

Misschien is er daarom nog een andere paradox te benoemen; ‘De IT paradox’, want er moet steeds sneller op veranderingen gereageerd kunnen worden, terwijl de bedrijfscontinuïteit behouden blijft. Digitale veiligheid en compliance vragen bijvoorbeeld ook steeds meer tijd en aandacht. Minder IT-beheer is daarom noodzakelijk om niet overbelast te raken is onze conclusie.

Window 365 Cloud PC als oplossing

Net zoals Microsoft tien jaar geleden Office naar de cloud bracht met Office 365, brengen ze Windows naar de cloud met Windows 365. Windows evolueert nu van een op apparaten gebaseerd besturingssysteem naar een hybride persoonlijk computerplatform dat flexibel is voor mensen, schaalbaar voor bedrijven en krachtig voor innovatie. Het brengt de pc en de cloud samen met een consistente en geïntegreerde Windows-ervaring.

Meer hierover in onze volgende blog.

WIl je nu al meer weten? Neem dan contact met ons op

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This