Waarom een cloud first strategie?

Veel organisaties denken na over een cloud first strategie. Het is belangrijk om te weten wat nodig is om te kunnen kiezen voor een virtuele werkplek en data naar de cloud te migreren. Zonder dat je daarbij als organisatie zorgen hoeft te maken over gegevensbeveiliging en privacy.

Data beveiligen

Bepaal bij een cloud first strategie eerst wat de vereisten zijn met betrekking tot gegevensbeveiliging en nalevingsvereisten. Organisaties moeten bij het kiezen van een cloud leverancier weten welke beveiligingsprotocollen en -diensten de leverancier kan leveren en of dat aansluit bij de eigen eisen.

Data en werkplek

Voordat een organisatie begint met het migreren van data en werkplekken naar de cloud, moet het weten welke data en werkplekken goed genoeg zijn om te migreren. Vanwege regelgeving is het voor sommige organisaties niet mogelijk alles naar de cloud te brengen.

Kosten en data

Het is belangrijk om met je cloud partner duidelijk te krijgen welke data en welke data niet goed naar de cloud kan worden gezet. Op die manier ontstaat een overzichtelijke kostenbeheersing en inzicht.

Databescherming

Organisaties moeten bij hardware problemen voldoen aan de Recovery Point Objective (RPO)/Recovery Time Objective (RTO) vereisten. RPO is het streven te voldoen aan de afgesproken maximaal toelaatbare hoeveelheid dataverlies na een computercrash. De RTO is daar de afgesproken hersteltijd van.

Duidelijke richtlijnen met betrekking tot de doelstellingen van een organisatie zorgen voor een succesvolle cloud migratie. Een goede oplossing vergemakkelijkt het data migratieproces.