Virtuele desktop voor CAD engineers

Virtuele desktop voor CAD engineers

De nieuwe generatie werknemers verwacht overal en altijd te kunnen werken.

Engineers die zware grafische applicaties gebruiken zijn echter nog vaak gebonden aan een vaste werkplek met lokaal geïnstalleerde software. Veel organisaties hebben de wens om het flexibele concept voor de hele organisatie uit te kunnen rollen, zodat ook de engineers thuis of bijvoorbeeld op een nevenvestiging aan de slag kunnen en tijdelijke krachten snel van een werkplek kunnen worden voorzien.

Voor een aantal klanten van ITON is dit inmiddels werkelijkheid. Zo hebben engineers van Akerboom en MPS een remote werkplek tot hun beschikking die overal ter wereld beschikbaar is. Kostenbesparend, eenvoudiger beheer en onderhoud en overal en altijd dezelfde documenten beschikbaar.


Meer weten?

Meer weten?

Marcel Themmen T 088 - 070 06 00
M 06 - 29 074 879
E marcel.themmen@iton.nl

Referentie

 • Akerboom Yacht Equipment

  Kan niet. Onmogelijk. Vergeet het maar… Dat waren de antwoorden die IT manager Peter van der Hulst van Akerboom kreeg op zijn vraag om voor engineers die met zware CAD programma’s werken, een remote desktop te realiseren.

  Toch zette hij door én met succes. Dell bracht hem in contact met ITON. ITON heeft samen met de IT afdeling van Akerboom de wens verwezenlijkt: overal ter wereld kunnen engineers voor Akerboom ontwerpen maken.

  Volledige casus

 • MPS meat processing systems

  IT manager Marcel Kamps van MPS worstelde al een tijd met de vraag: hoe kan ik voor engineers die niet op de hoofdvestiging werken, een werkplek beschikbaar stellen die overal toegankelijk is, en die een goede performance heeft?

  Hij had al verschillende oplossingen geprobeerd, maar niet naar tevredenheid. Tot ITON met het voorstel voor een XenDesktop oplossing van Citrix kwam. ‘Dit moest gewoon lukken en slagen!’

  Volledige casus

 • Gemeente Noordoostpolder

  De Gemeente Noordoostpolder heeft in 2013/2014 Het Nieuwe Werken geïntroduceerd. Begin 2014 was de hele organisatie er klaar voor, op de medewerkers van de afdeling civiele techniek na.

  Vanwege de zware CAD software waarmee zij werken, hielden ze een vaste werkplek en konden niet meedraaien in het flexibele concept. Tot ITON de Nvidia oplossing installeerde. Hiermee kunnen ze zelfs werken, tekeningen maken, vanuit de bouwkeet én hebben ze overal alle gegevens bij de hand.

  Volledige casus

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen op Google+