Cloud Server

Cloud Server

Breng uw applicatieservers onder in de ITON of de Azure cloud en betaal periodiek naar gebruik.

Met Cloud Servers kunt u vele computeroplossingen op flexibele wijze inzetten vanuit de ITON en de Azure cloud. Een Cloud Server is snel te implementeren en u betaalt periodiek naar gebruik. Met een Cloud Server kunt u vrijwel elke werkbelasting implementeren op zowel Windows als Linux systemen.

Standaard functionaliteit Cloud Server

Een Cloud Server is een virtuele server die wordt aangeboden vanuit de Azure of de ITON cloud en biedt de volgende functionaliteiten:

  • Standaard Windows licentie
  • Standaard OS disk van 50GB
  • Direct benaderbaar vanuit een Azure portaal
  • Af te nemen in diverse standaard formaten

Eigen applicaties
Cloud Servers worden aangeboden vanuit uw eigen, afgescheiden virtuele omgeving, waardoor u vrij bent in de inzet van deze servers. U kunt dus eigen software installeren. Eigen licenties meenemen? Dat kan. Microsoft licenties zijn onder voorwaarden mee te nemen naar zowel de Azure als de ITON cloud, waardoor u de ideale mix kunt creëren tussen de cloud en uw eigen datacenter.

Opslag

Cloud Servers zijn eenvoudig uit te breiden met extra opslag. Kiest u voor servers uit de Azure, dan worden alle data minimaal drie keer opgeslagen binnen de datacenters van Microsoft binnen een bepaalde regio (bijvoorbeeld Amsterdam). Is dit niet voldoende? U kunt er, tegen een kleine meerprijs, voor kiezen de data te repliceren naar een tweede regio (bijvoorbeeld Dublin) waar nog eens drie kopieën van dezelfde data worden opgeslagen.

Gaat u voor servers uit de ITON cloud, dan heeft u de keuze tussen dedicated storage voor databases e.d., zeer snelle productie storage voor normaal gebruik en bulk storage voor weinig gebruikte data. U creeërt zo zelf de juiste mix tussen snelheid en economisch voordelige opslag.

Veilige omgeving

Het bieden van een veilige omgeving is cruciaal. Cloud Servers worden aangeboden vanuit een volledig gescheiden omgeving waardoor u, behalve de cloud zelf, niets deelt met andere organisaties. Daarnaast nemen ITON en Microsoft diverse beveiligingsmaatregelen, zoals:

  • Gelaagde netwerkbeveiliging van de cloud, waardoor hackers geen kans hebben
  • Elke Cloud Server krijgt gratis de optie voor een virusscanner
  • U bent zelf in control over welk verkeer wordt toegelaten tot welke Cloud Server. Dit is eenvoudig tot op poort niveau te regelen via het portaal

Hoog beschikbaar, zeer betrouwbaar
Cloud Servers zijn ideaal voor bedrijven die niet vooraf willen investeren in (zware) IT omgevingen, maar wel willen profiteren van de laatste technologie. Cloud Servers bieden een hoge beschikbaarheid van minimaal 99,9%.

De juiste ondersteuning

Bij het afnemen van een Cloud Server heeft u de mogelijkheid deze te laten beheren door het beheerteam van ITON. Zij zorgen ervoor dat de Cloud Server continu gemonitord wordt door middel van geavanceerde software, en lost storingen op binnen Windows zodra deze worden gedetecteerd. Heeft u ondersteuning nodig die verder gaat dan alleen Windows? Ook dan kunt u terecht bij onze beheerteams. Zij kunnen direct schakelen met de applicatieleveranciers.

Up-to-date Cloud Server
Bij een Cloud Server wordt steeds de laatste versie van Windows Server meegeleverd. Wordt uw server beheerd door ons beheerteam? Dan zorgen wij er voor dat de laatste hotfixes en updates van Microsoft worden geïnstalleerd.

Download hier de volledige Cloud Server dienstbeschrijving.


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen op Google+