Cloud Authenticatie

Cloud Authenticatie

Een extra verificatie voor extra beveiliging van tal van cloud producten en uw eigen diensten.

Om de veiligheid van uw informatie en applicaties te garanderen is het verstandig om, naast een gebruikersnaam en wachtwoord, te vragen om extra verificatie.

Cloud Authenticatie via Microsoft MFA biedt deze mogelijkheid en kan worden toegepast op vele cloudoplossingen.

Verificatie via een telefoongesprek of een mobiele app

Bij gebruik van verificatie door middel van een telefoongesprek wordt uw medewerker direct na het inloggen gebeld, waarna een dame in de taal van de medewerker vraagt om de verificatie. Uw medewerker hoeft slechts één toets in te drukken om het systeem te laten weten dat de inlog is goedgekeurd. Spreekt u uw medewerkers liever zelf toe? Geen probleem. Het is mogelijk zelf ingesproken teksten af te spelen.

Naast een telefoongesprek is het mogelijk de verificatie via een mobiele app te laten verlopen. Elke smartphone, op basis van iOS, Android en Windows Phone, wordt ondersteund door dit systeem. Na het inloggen krijgt de medewerker een melding op zijn smartphone. Met slechts een enkele klik kan hij de inlogpoging goedkeuren, waardoor hij snel en veilig toegang krijgt tot het systeem.

Veilig

De communicatie tussen het authenticatiesysteem en de te beveiligen dienst is veilig:

  • Alle communicatie vindt versleuteld plaats
  • Er gaan geen inhoudelijke data naar de cloud bij het gebruik van Cloud Authenticatie. De cloud wordt slechts gebruikt als communicatiemiddel om de medewerker te laten authentiseren

Cloud Authenticatie: hoog beschikbaar, zeer betrouwbaar
Cloud Authenticatie is ideaal voor bedrijven die niet vooraf willen investeren in (dure) authenticatie oplossingen, maar wel willen profiteren van de laatste technologie. Cloud Authenticatie biedt een hoge beschikbaarheid van 99,9%.

Volledige integratie met Office 365 en de Cloud Werkplek

Cloud Authenticatie is toepasbaar op diverse systemen waaronder Office 365. Nadat voor een medewerker Cloud Authenticatie is ingeschakeld, wordt bij het gebruik van Office 365 diensten altijd om extra verificatie gevraagd.

Uiteraard is Cloud Authenticatie mogelijk bij de Cloud Werkplek. Bij het starten van een Cloud Desktop of een Cloud RemoteApp wordt de medewerker gevraagd zich te verifiëren. Doordat dit eenvoudig en snel gebeurt, wordt dit door de meeste gebruikers niet als vervelend ervaren.

Integratie Cloud Authenticatie met uw eigen diensten

Naast de integratie met Office 365 en de Cloud Werkplek, kan Cloud Authenticatie worden geïntegreerd in uw eigen diensten. Of dit nu een Citrix omgeving of een webapplicatie is, zolang het authenticatieprotocol RADIUS wordt ondersteund, is integratie mogelijk. Dit geldt voor de meeste systemen.

Slechts één keer per maand?
Maken uw medewerkers slechts één keer per maand gebruik van de Cloud Authenticatie? Dan is het ook mogelijk om de authenticatie per tien keer verifiëren aan te schaffen. Hierdoor kan één abonnement met meerdere gebruikers worden gedeeld.

Download de volledige dienstbeschrijving van Cloud Authenticatie.


Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn Delen op Google+