Contact Support

Blog


Voor veel organisaties blijven security en firewallbeheer een uitdaging. Om het netwerk veilig te houden is er een totaaloplossing nodig die zich aanpast aan de veranderende uitdagingen op het gebied van IT. Dit zijn een aantal van de voordelen van een Security as a service (SECaaS) oplossing.

Voordeel #1 – Nu veilig – later veilig

Een beveiligingssysteem installeren is nog geen garantie dat jouw gegevens ook veilig zijn. Systemen verouderen en technieken (en situaties) veranderen constant. Met een SECaaS oplossing weet je zeker dat je gedurende de looptijd van jouw contract altijd de laatste systemen gebruikt. Upgrades worden door de leverancier doorgevoerd en jouw IT afdeling hoeft zich niet druk te maken over veranderingen. Zo weet je zeker dat jouw organisatie altijd de juiste beveiliging heeft.

Voordeel #2 – Flexibel

Flexibele betalingsmogelijkheden zijn standaard, zowel voor onze eigen organisatie als extern. Met een SECaaS oplossing is het mogelijk een overeenkomst aan te passen wanneer omstandigheden veranderen. Daardoor loop je niet tegen dezelfde opstartkosten aan en is jouw firewall oplossing echt schaalbaar.

Voordeel #3 – Kapitaal behouden

Met een SECaaS oplossing is het niet nodig kapitaal te stoppen in jouw firewall oplossing. Het is mogelijk te investeren in andere IT projecten of primaire bedrijfsprocessen. Daardoor blijft de organisatie economisch flexibel en dit draagt bij aan een directe groei binnen het bedrijf. Daarnaast hoeft er met SECaaS ook niets afgeschreven te worden; geen devaluerende activa dus.

Voordeel #4 – Duidelijkheid met betrekking tot kosten

De installatie, apparatuur en ontwerp van de securityoplossing is in één vast maandbedrag bepaald. Hier zitten de periodieke kosten van beheer en storingen ook in. Je komt dus maandelijks niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Met de komst van de GDPR en de constante stroom van datalekken en nieuwe virussen is beveiliging belangrijker dan ooit voor organisaties. Beveiliging is niet alleen belangrijker, maar de manier waarop organisaties naar beveiliging kijken verandert ook. Beveiliging wordt steeds vaker gezien als een continu proces, een eenmalige implementatie is niet meer mogelijk. Hierdoor is ‘security as a service’ een steeds aantrekkelijkere oplossing, die zowel economisch als bedrijfstechnisch logisch is.

Wil je meer weten over security as a service en waarom ITON kiest voor SonicWall? Vul jouw gegevens hier in en download onze whitepaper.