Contact Support

Blog

Michel Teunisssen

Michel Teunisssen Accountmanager


In deel 4 van mijn blogserie over de Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS) oplossing kijken we naar fundament 3. Wat kunnen bedrijven doen om data te beveiligen en het verlies van data te minimaliseren?

Medewerkers verwachten (steeds meer) overal te kunnen werken. De werkplek van de toekomst is niet gebonden aan een fysieke locatie. Risico daarvan is dat medewerkers hun apparaten met de komst van deze nieuwe werkplek anders gebruiken dan dat ze dat buiten de traditionele werkplek doen. Ze kopiëren bestanden naar een USB-stick om deze thuis te kunnen gebruiken en sturen diezelfde bestanden naar een privé e-mailadres.

Voor bedrijven is het een verontrustende ontwikkeling. Want vertrouwelijke gegevens en intellectueel eigendom worden onbeschermd verstuurd. Dit staat gelijk aan verlies van data.

Niet altijd opzettelijk

Bij verlies van data denken de meeste mensen vaak aan opzettelijke acties. De realiteit is echter dat verlies van data te wijten is aan menselijke fouten. Een verloren USB stick, een e-mail die verstuurd wordt naar de verkeerde mensen, of een gestolen laptop op het vliegveld. Fouten maken is menselijk - maar opzettelijk of niet, de data zijn onbeschermd. Hoe voorkomen we dit probleem?

Azure Information Protection

Stel je een wereld voor waar de bescherming zich met het bestand integreert wanneer je het bestand simpelweg opslaat. Een wereld waar jij de volledige controle hebt over wie het bestand kan openen, wie het kan printen en wie het kan doormailen. Dit is geen droombeeld, maar werkelijkheid. Met de tools binnen Azure Information Protection (AIP) kun je bestanden en e-mails categoriseren en versleutelen zodat deze bestanden veilig zijn, ook als ze in verkeerde handen vallen. Je kunt ook nog eens gelijk zien wie een bestand heeft geprobeerd te openen en of dit gelukt is.

Daarnaast hoef je dit niet eens zelf in te stellen. Een voorbeeld: wanneer een document creditcardgegevens bevat, herkent AIP dit. AIP stelt automatisch een passend beschermingsniveau in. Hoe meer je EMS gebruikt, hoe beter je beschermd bent tegen zowel onbedoeld als opzettelijk dataverlies. Wanneer een medewerker het bedrijf verlaat is het mogelijk de Azure identiteit te verwijderen en op die manier de rechten op documenten beschermd door AIP te verwijderen. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld bestanden op een persoonlijke laptop heeft staan kan hij deze gegevens niet meer gebruiken.

AIP is een belangrijk facet omtrent bedrijfsveiligheid. Zeker wanneer je AIP combineert met de andere componenten van EMS beschik je over een veilige omgeving in een mobiele wereld. In onze volgende blog bespreken wie hoe EMS jou kan helpen met betrekking tot toegang.

Meer weten over EMS en hoe dit jouw bedrijf kan helpen? Neem contact met mij op via michel.teunissen@iton.nl of download de EMS whitepaper.