Selecteer een pagina
Angst voor risico’s bij IT vernieuwing? 4 redenen om het te overwinnen!
Angst voor risico’s bij IT vernieuwing? 4 redenen om het te overwinnen!

Deze blog is geschreven voor ondernemers die graag alles bij het oude laten. Gewoon omdat het “al jaren goed” gaat. Zij denken dat modernisatie, IT vernieuwing, alleen iets voor grotere organisaties is. De angst voor vernieuwing komt vaak voort uit het misverstand dat IT complex is, veel tijd kost en om hoge investeringen vraagt. Het tegendeel is waar, kijk maar naar deze 4 redenen.

Reden 1: Digitale veiligheid

Met stip op nummer één is dat IT vernieuwing vaak noodzakelijk blijkt vanwege het toenemende aantal cyberaanvallen. De vraag is of een Microsoft Office 365 cloudomgeving niet een veiliger alternatief is dan bijvoorbeeld alle data op eigen beheerde servers te hebben. Bedrijven met eigen serverruimtes, met eigen IT beheer, zullen namelijk steeds grotere investeringen moeten doen om de digitale muren van het bedrijfsnetwerk te beveiligen. Nog een reden om te moderniseren is dat het steeds belangrijker wordt om met up-to-date hardware te werken. Een verouderde Windows versie kan bijvoorbeeld voor grote problemen zorgen, maar ook een applicatie die niet voorzien is van de laatste softwareversie.

Reden 2: IT is eenvoudiger geworden

Eigenlijk is het logisch dat gedacht wordt dat IT complex is. Dat complexe is namelijk in de loop van de tijd ontstaan, vaak toen Cloud nog helemaal niet bestond. Echter is modernisatie van de IT omgeving voor ieder bedrijf, klein of groot, toegankelijker geworden. Tegenwoordig wordt er namelijk gewerkt met kant-en-klare bouwblokken. De eenvoud ontstaat daardoor; zolang je gebruik maakt van een platform waar je met jouw bedrijf op door kunt groeien hoef je ook niets tegen hoge kosten aan elkaar te laten knopen. En…Je kunt snel uit de startblokken.

Reden 3: Kostenbesparingen door het elimineren van onnodige processen

Stel dat je vandaag opnieuw je bedrijf zou starten…Heb je dan alles nodig wat je inmiddels allemaal aan IT hebt aangeschaft? Vaak blijkt dat werkprocessen slimmer kunnen en dat bepaalde autorisatieprocessen wellicht helemaal niet nodig zijn. De kans bestaat ook dat één Microsoft app misschien wel meerdere oude applicaties kan vervangen. Dat is waarom een gesprek over IT vernieuwing altijd zinvol is. Vervangen kan iedereen, het ‘anders doen’ levert je meer op.

Reden 4: Het traditionele ‘file server denken’ past niet meer…

We zijn nog meer online met elkaar gaan samenwerken. Het downloaden van bestanden vanaf de file server naar thuiswerkplekken kost enerzijds tijd en bandbreedte, anderzijds versnippert belangrijke bedrijfs- of klantinformatie naar plekken waar je het niet wilt hebben. Nu we nog beter begrijpen wat ‘altijd en overal werken’ inhoudt is het beter om samen te werken in één beveiligde cloudomgeving. In plaats van het over en weer e-mailen, van alweer een nieuwe versie, werken we gewoon samen aan de laatste versie van het document. Weg misverstanden!

Onze conclusie

Te laat nadenken over IT vernieuwing kent een hoger risico dan er op tijd aan beginnen.

Logo-ITON-footer

Contact

> Neem contact op

Werken bij

> Kom bij ons werken

Gegevens

Landjuweel 20
3905 PG Veenendaal

Algemeen
088 070 06 00

Support
088 070 06 25
sd@iton.nl

Socials

     
IBI | ISO27001 | ISAE3402
Share This