StorSimple

Organisaties hebben steeds meer opslagruimte nodig voor bedrijfsdata. Opslagruimte is niet gratis, dus hoe zorg je ervoor dat data meegroeit met de wensen van de organisatie, en dan zonder dat het teveel kost? Hoe zorg je ervoor dat bedrijfsdata veilig is opgeslagen? 

Om ervoor te zorgen dat de groei van data in jouw datacenter zowel veilig als voordelig op te vangen is, biedt Microsoft StorSimple aan. Met StorSimple is het mogelijk zonder moeite Azure’s opslagcapaciteit tot maar liefst 1 petabyte (1,000 terabytes) te vergroten. Niet alleen gemakkelijk, maar ook nog eens financieel aantrekkelijk. Wanneer we StorSimple vergelijken met traditionele oplossingen kun je tot wel 70% besparen.

Efficiënt omgaan met opslag

Bij de meeste organisaties verandert het merendeel van de opgeslagen data niet. Toch gebruiken veel bedrijven voor deze data de relatief dure Storage Area Network (SAN) oplossing. Deze oplossing is echter niet bedoeld voor relatief statische data. In vergelijking is StorSimple wél een kostenefficiënte oplossing voor deze data.

Echt simpel

Het is met StorSimple gemakkelijk de Windows Azure Cloud met de lokale opslag te integreren. Het is eenvoudig voor een organisatie om StorSimple te implementeren. Je beschikt gelijk over back-up, beveiliging, compressie, dynamische archivering en snelle lokale opslag.

Betaal minder voor opslag

Een organisatie kan qua dataopslag drastisch kosten besparen met StorSimple. Omdat StorSimple gebruikmaakt van de voordelige Microsoft Azure Storage dienst is data continu toegankelijk vanuit Microsoft Azure. Wanneer het nodig is kun je ervoor kiezen opslagcapaciteit uit te breiden. Je betaalt echt alleen voor de data in Azure. Dat is een efficiëntere en goedkopere oplossing dan on-premises opslag

Veiligheid

Voordat de data in de cloud wordt opgeslagen, vindt er versleuteling en compressie plaats. Vooraf is de data versleuteld en tijdens het uploaden wordt er gebruikgemaakt van de Advanced Encryption Standard (AES-256).

Mochten er toch onverwachte problemen optreden, dan zorgt StorSimple ervoor dat je snel weer bij jouw data kan. StorSimple gebruikt snapshottechnologie om zo uitgebreide mogelijkheden te bieden voor disaster recovery en back-up.

StorSimple voor jouw organisatie

De architecten van ITON kunnen helpen bij het opstellen van een roadmap van een StorSimple oplossing. Door onze kennis en ervaring met implementeren van StorSimple kunnen we de juiste oplossing voor jouw organisatie aandragen. Dus wil jij data op een kostenefficiënte manier opslaan? Dan rekenen wij uit wat je kunt besparen.