Microsoft Azure

Microsoft Azure is het cloud platform van Microsoft. Azure biedt een breed scala aan geïntegreerde oplossingen, en die lijst blijft maar groeien. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen voor netwerken, data en opslag. Azure maakt het mogelijk sneller en productiever te werken.

Azure combineert Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS) en Infrastructure as a Service (IaaS). Concreet zijn er 3 belangrijke voordelen bij het gebruik van Microsoft Azure:

  • Meer productiviteit
  • Beter inzicht
  • Gemakkelijk schaalbaar

Productiviteit

Via Azure is het eenvoudig om applicaties en zakelijke informatie te beheren. Het is ook nog eens mogelijk infrastructuren efficiënt in te richten, zo beheer je toepassingen op jouw eigen manier. Het is gemakkelijk uit te breiden omdat Azure bestaande programmeertalen en technologieën ondersteunt.

Beter inzicht

Het is mogelijk vanuit het Azure platform data te analyseren en interpreteren. Daardoor hebben organisaties relevante informatie en beter inzicht in processen waardoor goed onderbouwde beslissingen genomen kunnen worden.

Gemakkelijk schaalbaar

Gemak is een van de belangrijkste kenmerken van een goede cloud oplossing; zo ook bij Azure. Jouw gebruikers kunnen gebruikmaken van onbeperkt servergebruik en onbeperkte opslag. Je gebruikt wat je nodig hebt en betaalt alleen voor wat je gebruikt, tegen een scherpe prijs. Zo krijg je altijd waar voor jouw geld. Wanneer het nodig is kun je met één druk op de knop capaciteit opschalen.

Azure voor jouw organisatie

Het Azure netwerk blijft wereldwijd flink groeien. Dit zorgt voor veel verschillende opties met betrekking tot toepassingen. Microsoft is constant bezig met het toevoegen van nieuwe toepassingen en opties aan Azure. Wil je weten wat er mogelijk is? ITON denkt met je mee.