Intune

Vanuit veel organisaties horen we dat de hoeveelheid mobiele apparaten alleen maar blijft groeien. Zeker als we het vergelijken met de traditionele desktop oplossingen, zorgt deze mobiele groei voor een aantal nieuwe uitdagingen. Hoe ga je om met softwaredistributie? Om nog maar niet te spreken over dataveiligheid. Met Microsoft Intune is het mogelijk desktops, mobiele apparaten en applicaties eenvoudig te beheren.

Met Intune zorg je ervoor dat jouw bedrijfsgegevens ook echt geheim blijven. Raakt een medewerker een apparaat kwijt of wordt het gestolen? Dan kun je deze mobiele apparaten op afstand blokkeren of wissen. En voor jouw medewerkers verandert er bijna niets. Ze hebben dezelfde gebruikerservaring op elk apparaat, waar ze ook werken.

Brede ondersteuning

Eén van de grote voordelen van Intune als cloud oplossing zijn de maandelijks updates die Microsoft levert. Gezien het feit dat medewerkers steeds kiezen voor nieuwere toestellen is het belangrijk dat deze nieuwe toestellen ook worden ondersteund. Je bent dus niet afhankelijk van grote updates of een servicepack.

Intune voor jouw organisatie

Je kunt kiezen uit verschillende licentievormen: Intune als onderdeel van Enterprise Mobility & Security (EMS) of een aparte licentie. Zeker als je als organisatie stappen wilt maken richting dataveiligheid is EMS zeker interessant. Je krijgt naast Intune ook nog eens extra functionaliteiten als Azure Rights Management Services en Azure Active Directory Premium.

 

Wil je weten wat voor jou de juiste optie is als het om Intune en/of EMS gaat? Dan helpen we je daar bij ITON graag mee. We denken met je mee, inventariseren de behoeften en zullen een passend advies uitbrengen.