Hybride Identiteit

Maak gebruik van verschillende clouddiensten zonder telkens opnieuw te hoeven inloggen: zonder extra gebruikersnaam en wachtwoord. Dat kan met de oplossing van ITON: Hybride Identiteit.

Eenmalig aanmelden voor meerdere diensten

Binnen de meeste organisaties hebben medewerkers een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. In veel gevallen wordt dat beheerd vanuit een bestaande Active Directory. Hybride Identiteit koppelt deze aan verschillende cloudproducten, zoals Office 365. Medewerkers kunnen daardoor rechtstreeks gebruikmaken van de clouddiensten. Ze hoeven daar niet opnieuw (dus via Single Sign On) voor in te loggen. De gebruikerservaring gaat daarmee sterk omhoog en de servicedesk krijgt minder telefoontjes van medewerkers die hun gebruiksnaam en/of wachtwoord zijn vergeten.

Veilig

De communicatie tussen de Hybride Identiteit binnen de cloud en de eigen Active Directory is zeer veilig:

  • Alle communicatie vindt versleuteld plaats via een VPN-verbinding
  • De identiteiten worden altijd versleuteld opgeslagen binnen de datacenters van Microsoft
  • Past in een succesvolle Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG) implementatie

Hoge beschikbaarheid en zeer betrouwbaar

Hybride Identiteit is ideaal voor organisaties die gebruiken willen maken van diverse cloud technieken, maar geen grote investeringen willen doen. De Hybride Identiteit biedt een hoge beschikbaarheid van 99,9%.

Integratie met Office 365

De Hybride Identiteit is volledig te integreren met Office 365. Wanneer een medewerker zich probeert aan te melden bij Office 365, wordt de medewerker automatisch doorgestuurd naar de servers van jouw eigen authenticatiesysteem. Dat systeem controleert of de medewerker bekend is en geeft aan Office 365 door wie het is en of diegene te vertrouwen is. De medewerker kan daardoor direct aan het werk. Dit gebeurt razendsnel.

Als de medeweker vanaf een ander apparaat werkt, dan komt hij automatisch op de aanmeldpagina van de organisatie. Daarop kan hij met zijn eigen gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

Integratie met andere cloudapplicaties

De Hybride Identiteit is ook inzetbaar voor andere cloudapplicaties. Wanneer deze applicaties werken met authenticatie door authenticatie protocollen ADFS of Oauth2.0, dan zijn de systemen eenvoudig te koppelen.

Integratie met Cloud Authenticatie

De Hybride Identiteit is te integreren met Cloud Authenticatie. Op het moment dat een medewerker zich aanmeldt met zijn gebruikersnaam en wachtwoord, zal hij daardoor eerst gevraagd worden zich te verifiëren via een telefoongesprek of mobiele app. Er wordt onderscheid gemaakt tussen eigen en onbekende apparaten. Bij een bekend en vertrouwd apparaat kan de twee-stapsverificatie worden uitgezet. Het draait om gebruiksgemak en veiligheid.

Beheer van Hybride Identiteit

De Hybride Identiteit wordt opgebouwd vanuit de Azure cloud. Ondanks dat het een kant en klare oplossing is, is het noodzakelijk dat op deze dienst beheer wordt uitgevoerd. Ben je niet in staat dit zelf te doen of wil je deze werkzaamheden uitbesteden? Dan kan ITON daarbij helpen.

Voor ons beheerteam is het eenvoudig de oplossing over te nemen. Wij moniteren voor een vast bedrag per maand continu de oplossing, zorgen voor regelmatige updates en lossen storingen op als deze zich voordoen. Daardoor ben je verzekerd van een werkende oplossing, ook op de langere termijn.