Azure Automation

Binnen een cloud- en bedrijfsomgeving komen er altijd herhaalde taken terug. Wanneer dit handmatig wordt gedaan kan het zijn er een menselijk fout wordt gemaakt. Met Microsoft Azure Automation is het mogelijk om de regelmatig herhaalde, foutgevoelige, en handmatige taken te automatiseren. Door deze automatisering kun je met Azure Automation niet alleen tijd besparen, maar het zorgt er ook voor dat beheertaken betrouwbaarder zijn.

Geen servers meer nodig om een script te draaien

Vaak is de primaire functie van een server of computer dat ze een script op een bepaald schema draaien, of soms is het zelfs zo dat het script draait op een server die helemaal niets met het script en werkzaamheden te doen heeft. Dat is uiteindelijk niet de beste manier om processen te automatiseren.

Credentials op een veilige manier beheren

Voor IT professionals klinkt het waarschijnlijk bekend; credentials die ingebouwd zijn in een PowerShell script. We zien dat te vaak terug, en met de stappen die gemaakt worden in de richting SaaS en een cloud-first strategie is dataveiligheid belangrijker dan ooit.  Met Azure Automation kun jij jouw gebruikersnaam/wachtwoord invoeren die vervolgens in een PowerShell script worden gebruikt.

Azure Automation voor jouw organisatie

Azure Automation kan binnen jouw organisatie herhaalbare processen verbinden en automatiseren. Of het nu om cloud processen gaat of on-premises oplossingen, je kunt met Azure Automation veel verbinden. Wil jij weten hoe Azure Automation jouw organisatie kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op.