Azure Backup

Binnen het moderne bedrijfsleven is het gebruik van data niet meer weg te denken. De beschikbaarheid en de integriteit van de gegevens is essentieel voor elke organisatie. Maar de data van jouw organisatie staat overal; op servers, mobiele apparaten en natuurlijk lokaal op laptops en computers. Hoe zorg je ervoor dat jouw gegevens altijd beschikbaar zijn en ook nog eens veilig staan?

Een lokale back-up biedt niet altijd voldoende bescherming en er zijn vaak hoge investeringen nodig bij het toevoegen van (opslag)capaciteit. Met Azure Backup heb je de mogelijkheid om een schaalbare, betrouwbare en veilige cloud oplossing te gebruiken om de bestaande on-premises back-up oplossing in zijn geheel te vervangen of aan te vullen.

Een betrouwbare back-up

Tape- en diskoplossingen zijn niet alleen duur met aanschaf, het gebeurt ook te vaak dat er vanwege een hardware defect gegevens verloren gaan. Daarnaast blijven tape- en diskoplossingen menselijke handelingen, en dus is er altijd een kans op menselijke fouten. Met Azure Backup gebruik je het krachtige cloud platform van Microsoft en is het mogelijk back-ups volledig te automatiseren naar jouw behoeften.

Organisaties moeten gegevens jarenlang bewaren en beveiligen vanwege bedrijfs- en nalevingsvereisten. De hoeveelheid data neemt echter toe, en de verwachting is dat er steeds meer data opgeslagen moet worden. Azure Backup heeft een bewaarperiode van maximaal 99 jaar en is een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele oplossingen als tape en disk.

Een uitermate hoge beschikbaarheid

Je wil altijd toegang hebben tot jouw data, waar deze ook staat. Met Azure Backup kun je gebruikmaken van applicaties als Windows Clients, Microsoft Exchange, SharePoint en file servers. Vanuit de Azure Portal is het gemakkelijk om back-ups en herstelmogelijkheden te beheren. Azure Backup biedt een uitstekend alternatief voor traditionele on-premises oplossingen met een optimale gegevensbeveiliging en een breed scala aan toepassingen.

Pay-per-use

In tegenstelling tot on-premises opslag, die moet worden afgeschreven, is Azure Backup een pay-per-use dienst. Je betaalt op basis van de hoeveelheid opslag die je gebruikt en de hoeveelheid systemen die beschermd zijn. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt en hebt geen dure hardware kosten en jaarlijkse licenties meer.

Azure Backup voor jouw organisatie

De cloud biedt niet alleen een verandering op IT gebied, het verandert de manier waarop we werken. Als Hybride cloud expert en Microsoft Gold partner is ITON bekend met de nieuwste technologieën en kunnen wij de opties uitleggen om de juiste stap te maken richting de cloud. Samen kunnen we de specifieke behoeften van jouw organisatie in kaart brengen.

Of je nou helemaal van tape af wilt stappen of ervoor wilt zorgen dat jouw data nog veiliger is, met Azure Backup kan het allemaal voor een aantrekkelijke prijs. We vertellen je graag meer over de opties. Laat hieronder jouw gegevens achter en we nemen contact met je op.