Contact Support

Blog


Niet zo heel lang geleden heeft Citrix een nieuwe versie van XenApp en XenDesktop uitgebracht (7.15). Deze versies beschikken over het Long Term Service Release programma, kortweg LTSR. Het LTSR programma betekent dat nieuwe features beperkt beschikbaar worden gesteld binnen de release. De keuze hiervoor is vanwege stabiliteit, maar ook een bepaalde mate van zekerheid in support. De LTSR varianten worden met de juiste support contracten minstens 5 jaar ondersteund door Citrix. Het is mogelijk deze periode nog eens te verlengen. Dit kan een strategisch pluspunt zijn voor jouw organisatie. Denk hierbij aan de lange termijn planning en ondersteuning.

Wat betekent 7.15 LTSR voor jou?

De vorige versie met LTSR was 7.6. Als die nog binnen de organisatie draait (of zelfs XenApp 6.5) dan is het nu mogelijk te upgraden naar de allerlaatste versie van XenApp en XenDesktop met alle nieuwe features en verbeterde stabiliteit. Hieronder een aantal van de voordelen:

  • Citrix Cloud support (!);
  • Universal Print Server load balancing;
  • Volledig support voor Windows 10;
  • COM port redirection.

Klaar voor de toekomst

Met de komst van versie 7.15 ben je feitelijk klaar voor de toekomst. Citrix slaat de brug tussen de eigen omgeving en Cloud resources, met de stabiliteit en veiligheid die klanten gewend zijn van XenApp 6.5 of 7.6.

Ben je toch niet helemaal zeker van de juiste keuze of de volgende stap? ITON staat je graag bij met raad en daad. Wil je bijvoorbeeld weten wat de impact is van deze nieuwe versie op jouw specifieke situatie? Of misschien hoe je de migratie het best kunt inzetten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De ITON professionals helpen jouw organisatie graag om samen met Citrix de toekomst met een gerust hart tegemoet te gaan